Uutiset

ML SM sunnuntain tulokset ja tunnelmat

Marigold IceUnity palasi mestariksi

Musketeers uusi junioreiden mestaruuden

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity voitti muodostelmaluistelun SM-kultaa yhteispistein 217.46. Hopealle luisteli Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes 211.38 pisteellä. Viime vuoden Suomen mestari, Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique jäi pronssille pistein 208.88. Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions oli neljäs 161.12 pisteellä.

Lyhytohjelman jälkeen johtanut Marigold IceUnity luisteli Spirits-teemaisen vapaaohjelmansa henkeäsalpaavalla intensiteetillä. Ohjelman keskelle sattui kaatuminen, mutta joukkue luisteli siitä huolimatta vapaaohjelmakilpailun voittoon. Voiton ratkettua tunnelma oli katossa, sillä edellisen kerran joukkue voitti Suomen mestaruuden vuonna 2009.

Marigold, joka luisteli kilpailun viimeisenä, tiesi että epäonnistumiseen ei ole varaa. Joukkue palkittiin kauden parhailla kokonaispisteillä, jotka sisälsivät viisi täyttä kymppiä osa-aluepisteissä.

–        Emme vain voineet epäonnistua. Tytöt vetivät kylmäpäisesti ohjelman läpi kaatumisesta huolimatta. Ei voi kuin ihailla sitä asennetta. Teimme kauden parhaat pisteet, joten en voi olla kuin tyytyväinen, sanoi joukkueen valmentaja Anu Oksanen.

–        Tunnelma oli mahtava. Seuraavaksi lähdemme tavoittelemaan maailmanmestaruutta, sanoi joukkueen kapteeni Saga Hägglund.

Rockettes lähti vapaaohjelmakilpailuun toiselta sijalta, ja luisteli We Will Rock You -aiheisen vapaaohjelmansa asenteella ja sijoittui vapaaohjelmassakin toiseksi. Nuorennusleikkauksen läpikäynyt joukkue on jäänyt alkukauden kilpailuissa sekä Marigoldille että Team Uniquelle, mutta venyi oikeassa paikassa kauden parhaaseensa.

–        Alkukaudesta olimme keskeneräisiä, mutta tänään vapaaohjelmamme oli erinomainen. Liikutuin siitä, että tytöt eivät antaneet pelon vallata itseään, vaan onnistuimme ratkaisevassa paikassa, kertoi Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig (os. Nieminen).

Team Unique joutui tyytymään pronssimitaliin. Lopputulos oli viime vuoden Suomen mestarille ja hallitsevalle maailmanmestarijoukkueelle suuri pettymys. Valmentaja Mirjami Penttinen ei pystynyt tuoreeltaan analysoimaan tilannetta, mutta oli sitä mieltä, että joukkue luisteli molempina päivinä hyvin.

Suomen Taitoluisteluliiton valintakriteerien mukaisesti huhtikuisiin maailmanmestaruuskilpailuihin valittaneen Marigold IceUnity ja Rockettes. Suomen Taitoluisteluliiton hallitus vahvistaa valinnat alkuviikosta.

Sunnuntai oli valmentaja Anu Oksaselle ja Helsingin luistelijoille kultainen, sillä myös juniorisarjan Suomen mestaruuden voitti seuran joukkue Musketeers 179.58 pisteellä. Hopealle luisteli HTK:n Team Fintastic pistein 175.64. Lyhytohjelman jälkeen kolmantena ollut Oulun Stella Polaris joutui taipumaan vapaaohjelmassa, sillä HSK:n Team Mystique nousi vapaaohjelman ansiosta pronssille yhteispistein 157.10.

Lyhytohjelman jälkeen toisena ollut Musketeers uusi viime vuotisen SM-kullan luistelemalla taidokkaan ja kypsän Medusa-ohjelmansa lähes virheittä. Se palkittiin yleisön raikuvin suosionosoituksin.

– Suorituksemme oli kauden paras. Kauden aikana vapaaohjelmassa on ollut epävarmuutta, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun kaikki loksahti kohdalleen. Fiilis on uskomaton, iloitsi Musketeersin kapteeni Sara Kekäläinen.

Lyhytohjelman jälkeen kilpailua johtanut HTK:n Team Fintastic onnistui myös vapaaohjelmassaan Ghost Town, mutta jäi kuitenkin osuudessa toiseksi ja nappasi viimevuotiseen tapaan hopeisen mitalin.

– Kaikki elementit olivat hyviä ja voimme olla erittäin tyytyväisiä kahteen hyvään kokonaiseen ohjelmaan, sanoi joukkueen valmentaja Kaisa Arrateig.

HSK:n Team Mystique oli lyhytohjelman jälkeen neljäs, ja onnistui Miami Beach Party -vapaaohjelmassa.

– Saimme tehtyä sen mitä lähdimme hakemaan. Olemme tosi tyytyväisiä suoritukseen, kertoi Team Mystiquen kapteeni Zorana Božić tuoreeltaan ohjelman jälkeen.

Suomen Taitoluisteluliitto onnittelee kaikkia SM-mitalisteja!

Seniorisarjan tulokset:

1                           Marigold IceUnity, HL                 217.46

2                           Rockettes, HTK                           211.38

3                           Team Unique, HSK                      208.88

4                           Revolutions, ETK                         161.12

 

Juniorisarjan tulokset:

1                           Musketeers, HL                          179.58

2                           Team Fintastic, HTK                   175.64

3                           Team Mystique, HSK                  157.10

4                           Stella Polaris, OLK                     153.22

5                           Sun City Swing, VG-62               143.70

6                           Valley Bay Synchro, ESJT            132.04

7                           Ice Steps, EVT                            120.10

8              &n
bsp;            Reflections, ETK                          113.94

9                           Ice Diamonds, JYTLS                   108.82

10                        FireBlades, TAPTL                        103.72

11                        Dream Edges, KAARI                    96.38

12                        Les Miracles, JOKA                       95.26

 

Kaikki kilpailutulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1314/MLSM2014/index.htm


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024