Uutiset

Muodostelmaluistelun SM-kisat 22.-23.2. Helsingin jäähallissa

Muodostelmaluistelijat kilpailevat SM-mitaleista ja MM-edustuksista Helsingin jäähallissa

 

Muodostelmaluistelun Suomen mestaruuksista kilpaillaan tänä viikonloppuna Helsingissä. Seniorisarjassa luistelee neljä joukkuetta: Marigold IceUnity, Revolutions, Rockettes ja Team Unique.

Kilpailu on joukkueille tärkeä, sillä Suomen mestari lähtee automaattisesti Italian Courmaeyrissa 4.-5. huhtikuuta käytäviin lajin MM-kilpailuihin. Toinen MM-edustaja valitaan Taitoluisteluliiton pistekerroinjärjestelmän mukaisesti kolmen valintakilpailun yhteistuloksen perusteella.

Jokainen MM-paikkaa kärkkyvä joukkue on menestynyt kauden kansainvälisissä kilpailuissa, mutta vain kotimaiset valintakilpailut ratkaisevat. Marigold IceUnity on hallinnut kauden kotimaisia kilpailuja. Hallitseva Suomen mestari ja maailmanmestari Team Unique hakee luonnollisesti jatkoa viime kauden menestykselle. Rockettes on kuluvan kauden kotimaisissa kilpailuissa joutunut taipumaan Marigoldin ja Team Uniquen taakse, mutta moninkertainen maailmanmestarijoukkue on ennenkin syttynyt takaa-ajoasemasta mestaruuskamppailuun.

SM-kilpailuista on tänäkin vuonna tulossa kovatasoiset, sillä joukkueet ovat valloittaneet palkintopallisijoja kauden ensimmäisissä kansainvälisissä kilpailuissa. Marigold IceUnity voitti Mozart Cupin Itävallassa, jossa Rockettes sijoittui toiseksi. Team Unique voitti tammikuussa Leon Lurje Trophyn, ja helmikuun alussa Team Unique nappasi jo neljännen kerran French Cupin ykkössijan, Rockettesin kirittyä niukasti Marigoldin ohi kilpailun toiselle sijalle. Kolmen joukkueen keskinäiset erot ovat pienet, joten SM-kilpailussa mestaruuteen vaaditaan puhtaita, onnistuneita suorituksia.

SM-kilpailun juniorisarjassa on mukana 12 joukkuetta. Ennakkosuosikeiksi ovat nousseet helsinkiläiset Team Fintastic ja Musketeers, jotka on jo valittu edustamaan Suomea junioreiden epävirallisissa maailmanmestaruuskilpailuissa, Junior World Challenge Cupissa maaliskuussa. SM-mitaleille mielii kuitenkin useampi joukkue, kuten Team Mystique Helsingistä, Stella Polaris Oulusta ja Sun City Swing Naantalista.

Kaiken kaikkiaan Helsingin jäähallissa luistelee viikonlopun aikana lähes 600 luistelijaa. SM-mitalit ratkotaan myös noviisisarjassa.

Kilpailun aikataulut kisajärjestäjän sivuilla:

http://www.hsk.fi/sm-2014/

Lisätietoja:

Minna Erwe, SM-kilpailun viestintävastaava, Helsingfors Skridskoklubb: minna.erwe#gmail.com

Mila Kajas-Virtanen, viestintäpäällikkö, Suomen Taitoluisteluliitto: mila.kajas#stll.fi

Elina Rouvali, viestintäkoordinaattori, Suomen Taitoluisteluliitto: elina.rouvali#stll.fi

 

Kilpailun tulokset:
http://www.figureskatingresults.fi/results/1314/MLSM2014/index.htm

 


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024