Uutiset

French Cup 31.1.-1.2. (ml)/tuloksia

French Cup 31.1.–1.2.2014 – Rouen, Ranska

Sen: Marigold IceUnity HL, Rockettes HTK, Revolutions ETK, Team Unique HSK
Jun: Musketeers HL, Stella Polaris OLK, Team Fintastic HTK, Team Mystique HSK

Adv. nov: Finettes HTK, Starlights HL, Team Dynamique HSK

Tuomareina Pia Alhonen ja Anu Hemming sekä järjestäjän kutsumina teknisinä Leena Laaksonen ja Anna Larmo.

Tulokset:  http://frenchcup.fr/event-info/results/2014/

Sivut: http://frenchcup.fr/

Livelähetykset: http://haute-normandie.france3.fr/french-cup-2014

TULOKSET

Rouenissa päättynyt kansainvälinen muodostelmaluistelukilpailu French Cup oli suomalaisjuhlaa kun tarjolla olleista yhdeksästä mitalista (seniorit, juniorit, noviisit) Suomi napsi kahdeksan.

Senioreissa Team Unique otti jo neljännen perättäisen French Cupin voiton.  Joukkue oli ykkönen molemmissa ohjelmissa ja keräsi kokonaispotin 215,30. Joukkue pystyi kahteen onnistuneeseen ohjelmaan.

– Olen tyytyväinen neljänteen perättäiseen French Cupin voittoon. Joukkue on parantanut tasaisesti suoritustaan kauden aikana ja nyt saamme mm. vaikeustasoja paremmin läpi. Nousujohteisuus kertoo myös joukkueen kovasta treeni-innosta, joka näkyy nyt puhtaina suorituksina, joukkueen valmentaja Mirjami Penttinen sanoi.

Rockettes nousi lyhytohjelman kolmannelta sijalta toiseksi, luisteltuaan myös onnistuneen vapaaohjelman, 208,05 pisteellä.

– Joukkue on hitsautunut kauden mittaan paremmin yhteen ja setti alkaa olla kasassa. Kisa kisalta olemme parantaneet, valmentaja Kaisa Nieminen sanoi.

Marigold IceUnity oli lyhytohjemassa toinen, vapaaohjelmassa kolmas ja jäi kokonaiskilpailussa samalle sijalla 206,07 pisteellä. Vapaaohjelman suurin epäonnistuminen tapahtui viimeisessä nostossa, jossa kaksi luistelijaa kaatui. Venäjän Paradise jätettiin neljänneksi ja Yhdysvaltojen Haydenettes viidenneksi. Suomen neljäs joukkue Revolutions oli yhdeksäs 148,20 pisteellä.

Junioreissa Suomen joukkueet saivat kaksoisvoiton kun Team Fintastic oli kokonaiskilpailun ykkönen pistein 171,68 ja Team Mystique toinen 167,95. Musketeers oli neljäs ja Stella Polaris viides.

Suomi sai noviiseissa upeasti kolmoisvoiton kun Team Dynamique voitti sarjan puhtalla ja raikkaalla ohjelmalla pistein 62,01. Finettes, jonka ohjelmaa rokotti yksi harmittava kaatuminen ja luistelijan loukkaantuminen, oli toinen pistein 58,91 ja Starlights kolmas 54,82. Finettes-luistelijan sääri jouduttiin tikkaamaan. 

Muodostelmaluistelun kansainvälisissä kilpailuissa väki kampanjoi vahvasti muodostelmaluistelun saamiseksi olympialajiksi vuonna 2018. Rouenin katsomoissa liehuivat liput ja kyltit asian puolesta.

Hienoa Suomen joukkueet!


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024