Uutiset

Turkkila EM-kisan 12:s

Turkkilalle uran paras EM-tulos, 12:s

Juulia Turkkila sijoittui hienosti 12:nneksi taitoluistelun EM-kilpailuissa Budapestissä. Suomalainen oli samalla sijalla sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa. Sijoitus on neljänsiin EM-kilpailuihin osallistuneen Turkkilan paras tulos EM-tasolla.

Tarja Sipilän suojatti luisteli eheän ja laadukkaan ohjelman, jonka parasta antia teknisesti olivat hyvät piruetit, askeleet sekä hypyistä kolmoistulpit, kolmoissalchow sekä kaksoisakselit. Turkkila vei ohjelman koreografian läpi keveästi ja linjakkaasti. Alun kolmoissalchowin pyllähdyksestä ja kolmoisritin helpotuksesta huolimatta hän pystyi pitämään ohjelman kokonaisuuden hyvin kasassa loppuun saakka.

–       Tästä kisajäästä lähtee hyppyjen ponnistus todella helposti. Alun salchow lähti siitä syystä hiukan turhankin korkeaan lentoon vähän niin kuin itsestään. Lopussa pystyin hallitsemaan tämän paremmin.

–       Olen kokonaistulokseen tyytyväinen, vaikka kyllä hampaankoloon jotain silti jäi. Kympin sakkiinkin olisi ollut mahdollisuus, Turkkila sanoi.

Euroopan mestaruuden vei täydellisen onnistuneella suorituksella Venäjän, vasta 15-vuotias, Julia Lipnitskaia pistein 209,72. Hopeaa sai Venäjän Adelina Sotnikova 202,36. Italian Carolina Kostner jäi kauas venäläisistä ja joutui taipumaan pronssille pistein 191,39.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/ec2014/index.htm


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024