Lindholm-Kanervo EM-kilpailun 20:s

Lindholm-Kanervo tyytyväisiä EM-luisteluunsa

Suomen jäätanssipari Henna Lindholm-Ossi Kanervo saivat sen mitä lähtivät Budapestin EM-jäältä hakemaankin: finaalipaikka eli sijoitus 20 parhaan joukossa. Suomalaiset selvittivät tiensä ensimmäistä kertaa urallaan arvokilpailufinaaliin. Parin lopullinen sijoitus oli jo lyhyttanssin jälkeen saavutettu 20:s sija. Vapaatanssiosuudessa he olivat sijalla 19.

Vaikka vapaatanssi sujuikin ilman suurempia kommelluksia, oli parin aamuharjoituksissa hiukan dramatiikkaa. Lindholmin pohje kolahti luistimeen aiheuttaen niin kutsutun puujalan eli jonkin asteisen krampin. Jalkaa lääkittiin ja hoidettiin jonka tuloksena Lindholm oli valmis luistelemaan illan finaalissa. Parin omien sanojen mukaan jalka ei haitannut menoa itse suorituksessa.

–       Olemme tyytyväisiä suoritukseemme varsinkin kun latautuminen oli tapahtuneesta johtuen hiukan erilaista kuin eilen lyhyttanssissa. Taistelimme eilen niin kovasti finaalipaikasta, että tänään samanlaista fiilistä piti oikein hakea.

–       Pääsimme kuitenkin tavoitteeseemme eli saavutimme sijoituksen 20 parhaan joukossa. Se tuntuu ihan hienolta, Kanervo sanoi.

Euroopan mestaruuden voitti Italian Anna Cappellini-Luca Lanotte. Hopeaa saivat Venäjän Elena Ilinykh-Nikita Katsalapov ja pronssia Iso-Britannian Penny Coomes-Nicholas Buckland.