Uutiset

Turkkila onnistui EM-lyhytohjelmassa

Juulia Turkkila onnistui EM-kisojen lyhytohjelmassa

Budapestin EM-kilpailut käynnistyivät suomalaisittain suotuisissa merkeissä. Juulia Turkkila (19) luisteli mainion lyhytohjelman pistein 50,42 jotka olivat samalla hänen kauden ennätyspisteensä. Suomalainen on lyhytohjelman jälkeen sijalla 12 ja jatkaa 24 parhaan joukossa perjantain vapaaohjelmaan.

Turkkila avasi ohjelmansa laadukkaalla ja ilmavalla kolmois-kolmoisyhdistelmällä.
Myös pakollinen kaksoisaksel napsahti kohdilleen kuten myös piruetit. Esittämisen osa-alueet, kuten tulkinta ja koreografia arvioitiin viiden ja puolen pisteen tuntumaan. Hallitun kokonaisuuden ainoa kauneusvirhe tuli kolmoissalchowin alastulokaarella, josta hän joutui astumaan ulos. Turkkila oli syystäkin tyytyväinen suoritukseensa ja tuuletti iloisena ohjelman päätyttyä.

–       Tänään minulla oli hyvä ja ihana olo luistella. Odotin jäälle pääsyä niin innokkaasti, että valmentajani (Tarja Sipilä) joutui jo intoani hiukan hillitsemäänkin.

–       Täytyy tosiaan iloita tämän päivän suorituksesta ja muistaa jatkossakin tämmöiset onnistumisen hetket, Turkkila pohti.

Kilpailun kärjessä on kova venäläiskaksikko Adelina Sotnikova ja Julia Lipnitskaia. Sotnikova luisteli omat ennätyspisteensä 70,73. Italian Carolina Kostner on kolmantena.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/ec2014/index.htm

 


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024