Uutiset

Team Uniquelle Vuoden urheiluteko -palkinto

Helsingin Urheilutoimittajat palkitsivat Team Uniquen

Helsingin Urheilutoimittajat palkitsi tiistaina Vuoden urheiluteko -palkinnolla muodostelmaluistelun maailmanmestarijoukkue Team Uniquen. Helsinkiläisryhmä oli huhtikuisissa Bostonin kisoissa lyhytohjelman jälkeen vasta neljäntenä, mutta loistava vapaaohjelma nosti joukkueen kultaan.
Suunnistaja Mårten Boström valittiin pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi. Hän on sprinttisuunnistuksen ensimmäinen suomalainen maailmanmestari. 

Palkitsemisjuhla oli Mäkelänrinteen lukiossa, jossa samalla tuli rautaisannos Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhean asiaa ja tietoa opiskelun ja urheilun yhdistämisestä.

Team Uniquen palkintoperuste oli viime kevään huikea MM-taistelu Bostonissa. Joukkue nousi lyhytohjelman neljänneltä sijalta mestariksi.
Valmentaja Mirjami Penttinen joukkueen noususta:
– Me olimme päättäneet, että emme tule jäältä pois kuin mestareina. Oli urani kovin psyykkinen maraton, kun psyykkasin tyttöjä siihen, että se on mahdollista. Näytin varmaan siltä, ettei heillä ole muuta mahdollisuutta kuin voittaa.
Penttisen mukaan Team Unique on elävä esimerkki siitä, että urheilussa voi menestyä, jos haluaa.
Mirjami Penttinen sekä kapteenistoon kuuluvat Minttu Palola, Laura Valli ja Marianna Jalava olivat mukana vastaanottamassa palkintoa.

– Kyllä mestaruuteen nouseminen vaati luistelijoiltakin uskoa, mutta meillä oli sellainen meininki, että teemme sen, mitä valmentaja sanoo, Palsola kommentoi.
– Kukaan meistä ei olisi yksin pystynyt nousuun, mutta emme me joukkueessa ole yksinään kulkevia, Valli korosti joukkueen merkitystä.

Uusi kausi on jo täydessä käynnissä, ja työ kesken.
– Uusi kausi alkoi jo viime keväänä. Petraillaan tässä syksyn tuloksia, Jalava kertoi mestaruuden jälkeisestä ajasta.
Mirjami Penttisen mukaan MM-kullan jälkeen uusi kausi on ollut vaikea.
– Se on pakko myöntää, Penttinen tuumasi.

Lähde: Helsingin Urheilutoimittajat,  tiedote


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024