Uutiset

ml 2. SM-valintakilpailu Tampereella 7.-8.12.

Muodostelmaluistelijat ottavat mittaa toisistaan Tampereella

Muodostelmaluistelun 2. SM-valintakilpailu luistellaan Tampereen jäähallissa 7.–8. joulukuuta. Mukana kilpailussa on 35 joukkuetta eli reilu 700 luistelijaa, seniori-, juniori- ja noviisisarjassa.

Kuukausi sitten joukkueet jakoivat puolet tarjolla olleista SM-paikoista Jyväskylässä, loput paikat jaetaan Tampereella. Lajin Suomen mestaruuskilpailut käydään Helsingissä helmikuussa. Molempien valintakilpailujen sekä SM-kilpailun sijoitukset ratkaisevat lisäksi, mitkä kaksi seniorijoukkuetta pääsee edustamaan Suomea lajin MM-kilpailuihin Italiaan huhtikuussa.

Kauden ensimmäisessä kilpailussa Jyväskylässä seniorisarjan voiton vei Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity. Toiseksi sijoittui Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique, hallitseva maailmanmestari, ja kolmanneksi Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes. Tampereella järjestettävän toisen kilpailun painoarvo on ensimmäistä suurempi. Senioreiden edustuspaikat ratkeavat lopullisesti vasta SM-kilpailussa, jonka voittaja pääsee suoraan MM-kilpailuihin ja toinen edustaja kolmen kilpailun pistekerroinjärjestelmän perusteella.

Junioreissa eli alle 19-vuotiaiden sarjassa Tampereen kilpailulla on vieläkin suurempi merkitys. Siellä ratkeaa joukkueet, jotka lähtee edustamaan Suomea junioreiden World Challenge Cupiin Sveitsiin maaliskuussa. Historian ensimmäiset viralliset nuorten MM-kilpailut luisteltiin viime maaliskuussa Helsingissä, mutta seuraavan kerran vasta vuonna 2015. Suomalaiset nappasivat MM-kotikisoissa kaksoisvoiton. Välivuosina juniorijoukkueet kilpailevat World Challenge Cupissa. Noviiseissa ei maailmanmestaruuksista luistella, mutta suomalaiset ovat niittäneet sarjassa kansainvälistä menestystä juniori- ja seniorijoukkueiden tavoin.

Vaikka ikäsarjojen terävin kärki tuleekin tällä hetkellä pääkaupunkiseudulta, on ilahduttavaa että lajia harrastetaan hyvällä tasolla tasaisesti ympäri Suomen.  Esim. Oulun Stella Polaris, joka sijoittui ensimmäisessä valintakilpailussa kolmanneksi, metsästää tällä kaudella juniorisarjassa ensimmäistä SM-mitaliaan.

Kilpailun nettisivut: http://www.tappara.fi/taitoluistelu/kilpailut/ml-2-sm-valintakilpailut

Katso kilpailu suorana nettilähetyksenä: http://sporttv.fi/events/197/muodostelmaluistelun-2-sm-valinnat-kisapassi/28

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024