Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Naisten lyhytohjelmakilpailu

 

Venäjän Lipnitskaia johtaa Finlandia Trophyssa

Vuoden 2012 Finlandia Trophyn voittaja Julia Lipnitskaia luisteli lauantaina Espoossa ehjän ja varman lyhytohjelman ja johtaa kilpailua pistein 65,49. Ohjelman kaikki elementit onnistuivat vaikeaa kolmoislutz-kolmoistulppi -yhdistelmää myöten.

Vasta 15-vuotias venäläisluistelija saa osallistua tällä kaudella ensi kertaa aikuisten arvokilpailuihin. Juniorien MM-kilpailuissa hän on ehtinyt ansaita jo kultaa ja hopeaa.

–          Tänään olin erittäin hermostunut, koska kyseessä on kauden ensimmäinen kilpailu. Vapaaohjelmassa tavoitteeni on luistella hyvin ja jos kaikki menee hyvin, niin päästä palkintopallille. Yleisö oli erittäin lämmin ja olen odottanut tätä kilpailua jo viime vuoden Finlandia Trophysta lähtien.

Toiselle sijalle luisteli Japanin kokenut luistelija Akiko Suzuki. Suoritukseen mahtui yksi virhe, soolohypyn epäonnistunut alastulo.  Vuoden 2012 MM-pronssimitalisti ansaitsi 64,57 pistettä.

–          Tein pari virhettä, koska olin hermostunut. Näin kauden alussa tuntui, etten voinut antaa ihan kaikkea esiintymisessä. Huomenna haluan tehdä hyvän ohjelman ja nähdä yleisön nauttivan siitä.

Pronssille lyhytohjelmassa sijoittui Yhdysvaltojen Vanessa Lam puhtaalla suorituksella ja pistein 56,31. Neljänneksi jäi yhdysvaltalainen Mirai Nagasu, vuoden 2012 olympianelonen.

Suomelta kilpailussa oli kolme edustajaa. Parhaiten, seitsemänneksi, sijoittui 45,61 pistettä ansainnut Juulia Turkkila.

Turkkilan lyhytohjelmaan mahtui onnistumisia ja pettymyksiä. Kaksoisaxel sujui tänään mallikkaasti, samaten kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmä onnistui, vaikka siihen mahtui yksi pieni kauneusvirhe alastulossa. Kolmoissalkow sitä vastoin epäonnistui.
– Suoritukseni oli tänään parempi ja vapautuneempi kuin olympiakarsinnassa, mutta tarvitsen lisää varmuutta. Kolmois-kolmois-yhdistelmäni ei ollut virheetön, mutta olen tyytyväinen, että sain puristettua sen.

Rosaliina Kuparinen ansaitsi 43,81 ja sijoittui yhdeksänneksi.  Seidi Rantanen tilalle 11 pistein 38,11.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1314/FT2013/index.htm

 


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024