Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: jäätanssin vapaatanssi

Virtue ja Moir häikäisivät Finlandia Trophyssa

 

Vuoden 2010 olympiavoittajat Tessa Virtue ja Scott Moir eivät jättäneet Finlandia Trophyn jäätanssikisassa epäilyksen sijaa siitä, että se on valmis taistelemaan kullasta myös Sotšissa. Pari voitti kilpailun ylivoimaisesti yhteispistein 167,87.

Vaikka yhteispisteet jäivät haparoivan lyhytohjelman vuoksi kauas parin huipputasosta, lauantaina Espoon jäällä nähty vapaaohjelma oli huikaiseva. Sen kohokohtana olivat loisteliaat nostot, jotka ovat lajille uutta luovia.

–  Vapaaohjelma oli erittäin vahvaa luistelua. Vaihdoimme yhden noston viime viikolla, joten se toi vähän paineita. Vaihdamme sen takaisin, kertoi pari.

–  Nostot ovat niin hankalia, että Scottin paita kuluu ja on vaihdettava jokaisen kilpailun jälkeen, naureskelivat kanadalaiset.

Finlandia Trophyn kakkossija meni Yhdysvaltoihin parille Madison Chock ja Evan Bates. Pisteet olivat 143,06.

– Finlandia Trophy on meille erityisen tärkeä kilpailu, koska luistelimme Suomessa kaksi vuotta sitten ensi kertaa yhdessä.

Finladia Trophyn pronssi Puolan parille Justyna Plutowska ja Peter Gerber pistein 131,71.

Suomen Henna Lindholm ja Ossi Kanervo ovat käynnistämässä kilpailukauttaan todella vakuuttavasti. Pari keräsi Finlandia Trophyssa yhteispisteet 124,33. Sillä pari sijoittui kilpailussa sijalle 5.

– Ihan hyvä fiilis oli luistella, vaikka pieniä mokia tuli. Kotiyleisön edessä oli vaikeampi luistella kuin Oberstdorfissa, sanoi pari, joka viikko sitten edusti Suomea Saksassa olympiakarsinnassa.

Olesia Karmille ja Max Lindholmille Finlandia Trophy oli pettymys. Kauden avauksessaan he sijoittuivat sijalle 9. Pisteet jäivät arvokilpailuissakin Suomea edustaneelle parille  vaatimattomiksi, 101,20.

– Omaan tekemiseemme olemme tyytyväisiä, mutta pisteistä jäi hapan maku suuhun.

Suomen uusin  jäätanssipari Cecilia Törn – Jussiville Partanen sijoittui kilpailussa sijalle 10 yhteispistein 98,85. Pari aloitti yhteistyönsä vasta keväällä, ja Finlandia Trophy oli  ensimmäinen kilpailu.

-Vapaatanssissa olo oli selkeästi rennompi kuin perjantain lyhyttanssissa. Pääsimme nauttimaan.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1314/FT2013/SEG002.HTM


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024