Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Muodostelmaluistelun lyhytohjelmakilpailu

Team Unique muodostelmaluistelun lyhytohjelman voittoon

Hallitseva maailmanmestari Team Unique luisteli vauhdikkaan ja vahvan lyhytohjelman ja voitti sillä muodostelmaluistelun kauden avauskilpailun Espoon Finlandia Trophyssä pistein 67,07. Finlandia Trophyssä kilpaillaan vain lyhytohjelmassa.

Joukkueen ohjelma Great b­­­alls of fire -musiikkiin sujui virheittä ja joukkueen valmentaja Mirjami Penttinen oli tyytyväinen kauden avaukseen. – Tämä on nopea ohjelma ja siellä näkyi vähän kiirehdintää, joten siinä meillä on vielä hiomista. Viime kauden menestys on tuonut rohkeutta kokeilla rajojamme. Tavoitteemme on saavuttaa 75 pistettä kauden aikana lyhytohjelmalla.

Toiseksi kisassa luisteli Venäjän ykkösjoukkue Team Paradise pistein 64,17. Joukkueen pirteä ja taidokas ohjelma Bla Bla Bla Cha Cha Cha oli hieman vauhditon, mutta virheetön. – Hyvä suoritus näin aikaisin kaudelta, valmentaja Irina Yakovlev. – Panostamme lyhytohjelmassamme erityisesti tekniikkaan ja kauden tavoitteemme on saavuttaa mitali MM-kilpailuissa.

Suomelta oli kilpailussa kaikki neljä seniorijoukkuetta, joista kolmanneksi kisassa rankattiin Marigold IceUnity. Se kierrätti modernilla ja humoristisella tavalla omaa vapaaohjelmansa teemaa Leijonakuningas kymmenen vuoden takaa. Suoritukseen mahtui vähän horjumisia ja yksi kaatuminen, ja pisteitä kertyi 60,09. – Tämä oli ihan hyvä kauden ensimmäiseksi lyhytohjelmaksi, mutta siellä oli haparointia etenkin ohjelman alkupuolella, totesi valmentaja Anu Oksanen.

Neljänneksi jäi Rockettes, joka luisteli tahitilaisen tanssin Aloha Moho Havaijilta juuri saapuneissa kaislahameissa. Joukkueen valmentaja Kaisa Nieminen oli hiukan ihmeissään alhaisesta pistesaldostaan 58,69, mutta myönsi nähneensä ohjelmassa virheitä. Revolutions luisteli harmonisen Tuulen tytär -ohjelmansa kauniisti ja ansaitsi 48,17 pistettä.

http://www.figureskatingresults.fi/results/1314/FT2013/index.htm

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024