Uutiset

Kiiran kuulumiset

Positiivinen Kiira katsoo jo eteenpäin

Kiira Korpi tapasi tänään Barona Areenalla lehdistön edustajia ja kertoi kuulumisiaan loukkaantumisensa jälkeen.

Kiiran akillesjänne repesi osittain kun hän hyppäsi yksöisakselin. Repeämä on puolittain lihaksessa, puoleksi jänteessä. Heti loukkaantumisen jälkeen Kiira konsultoi Suomen Olympiakomiteankin lääkärinä toimivaa Harri Hakkaraista, joka kertoi Kiiralle vapauttavia uutisia: jalkaa ei tarvitse leikata, vaan se paranee kuntouttamalla.

–       Kuntouttaminen on tällaisessa osittaisessa repeämässä nopeampi kuin leikkaus. Jalasta on otettu tarkat magneettikuvat ja olemme konsultoineet useampia akillesjännespesialisteja. Seuraamme aktiivisesti jalan tilaa, Harri Hakkarainen selvensi.

Kiira kuntouttaa jalkaansa Suomessa pääsääntöisesti Tuomas Sallisen, mutta osittain myös Jarmo Ahosen opastuksella. Jäälle Kiira päässee marraskuussa jonka jälkeen hän palaa takaisin Yhdysvaltoihin.

–       Kuntoutuminen on lähtenyt nopeasti liikkeelle ja sain kepitkin viime perjantaina pois ja eilen kipsin. Kaksi kertaa päivässä tapahtuvaan kuntoutukseeni kuuluu mm. vesijuoksua, pyöräilyä ja keskivartaloharjoittelua. Tällä viikolla opettelen esimerkiksi kävelemään jälleen normaalisti. Hyvää tässä on se, että saan kroppaani muodostuneita epätasapainoja vihdoin kohdilleen, Kiira sanoi.

Kiira vakuutti kuulijat, että motivaatiota riittää tämän kauden jälkeenkin eikä se, että Suomi ei näiltä näkymin saavuta naisiin olympiapaikkaa, ole este uran jatkumiselle. Aivan mahdotonta olympiapaikan saavuttaminen ei kuitenkaan ole, sillä Suomi on naisten listauksessa toisella varasijalla. Maat vahvistavat olympiaedustajansa 27.1.2014 jolloin Suomenkin kohtalo ratkeaa.

–       Totta kai olin murheellinen pari päivää Oberstdorfin olympiakarsinnan tuloksen selvittyä, mutta sitten päätin katsoa eteenpäin. Olen ylpeä Juuliasta kuinka hienosti hän taisteli. Varmasti tällä kaikella on merkitys, jonka ymmärrän vasta myöhemmin.

–       En jää miettimään saammeko paikan vai emme, vaan keskityn nyt kuntoutukseen. Tulossa on muitakin kilpailuja joita kannattaa tavoitella kuten MM-kilpailut. Motivaatiota minulla riittää tämän kauden jälkeenkin. Minulla on hyvä harjoitusympäristö Kaliforniassa jonka sen lisäksi nautin tästä lajista ja kilpailemisesta valtavasti edelleen, Kiira sanoi.


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024