Uutiset

Finlandia Trophy Espoo 4.-6.10.2013

Espoossa säihkyy viikonloppuna

Kansainvälinen taitoluistelukilpailu Finlandia Trophy Espoo järjestetään tulevana viikonloppua 18. kerran. Jo toista kertaa tapahtuma toteutetaan yhdessä Espoon kaupungin kanssa, Barona Areenan toimiessa näyttämönä. Edellisvuosien tapaan Finlandia Trophyyn osallistuu runsaasti maailman huippuluistelijoita. Kotiyleisöä harmittaa luonnollisesti Kiira Korven loukkaantumisesta johtuva poisjäänti, mutta naisten sarjan kilpailusta ei jännitystä tule silti puuttumaan. Suomen Juulia Turkkilan, Seidi Rantasen ja Rosaliina Kuparisen kilpakumppaneiksi saapuvat mm. Venäjän nuoret huippulahjakkuudet Yulia Lipnitskaya (junioreiden maailmanmestari 2012, GP-osakilpailuiden mitalisti) ja Elizaveta Tuktamysheva (EM-pronssia 2013), USA:n Mirai Nagasu Olympialaisten 4. 2010) ja Japanin kokenut Akiko Suzuki (MM-pronssia 2012).

Suomen joukkueeseen miesten sarjassa kuuluvat nykyisin Saksassa harjoitteleva Valtter Virtanen, Matthias Versluis ja Viktor Zubik. Ainakin Virtanen ja Versluis ovat hyvässä neloishyppyvireessä. Nähtäväksi jää, joko suomalainen miesluistelija tekee viikonloppuna historiaa suorittamalla kyseisen hypyn puhtaasti kilpailutilanteessa. Viime vuonna suomalaisia ihastuttanut Japanin Yuzuru Hanyu kilpailee jo toisesta peräkkäisestä Finlandia Trophyn miesten sarjan voitosta. Häntä tulevat haastamaan maanmies Kento Nakamuran lisäksi mm. USA:n Ricky Dornbush ja Venäjän Sergey Voronov. Taitoluistelun nauttiessa megasuosiota Japanissa, Hanyun kannoilla Espooseen saapuu viisi japanilaista tv-asemaa sekä kymmenkunta muuta lehdistön edustajaa.

Trophyn kirkkaimmat tähdet lienevät  vuoden 2010 olympiavoittajat Kanadan Tessa Virtue ja Scott Moir, jotka korkkaavat kansainvälisen kilpailukautensa Suomessa. Jäätanssikilpailusta odotetaan jännittävää, sillä osallistumisensa ovat vahvistaneet myös Venäjän 2013 Euroopan mestarit Ekaterina Bobrova-Dmitriy Soloviev. Suomalaisedustus on myös vahva, sillä kilpailuun osallistuu peräti kolme suomalaista jäätanssiparia: Henna Lindholm-Ossi Kanervo, Olesia Karmi-Max Lindholm ja uusin pari Cecilia Törn-Jussiville Partanen. Törn edusti Suomea yksinluistelijana useasti Finlandia Trophyssa jonka lisäksi EM-tasolla vuonna 2011. Partanen tanssi vielä viime vuonna kanadalaisen Sara Aghain kanssa.

Muodostelmaluistelu on toista kertaa mukana Finlandia Trophyssa. Aiempien vuosien maailmanmestarit Marigold IceUnity ja Rockettes, hallitseva maailmanmestari Team Unique ja Espoon oma suosikki Revolutions tulevat ottamaan mittaa Venäjän Team Paradisesta. Joukkueet kilpailevat vain lyhytohjelmissa. Perjantain avajaisten ohjelmaa varten ovat puolestaan yhdistäneet voimansa espoolaiset taitoluisteluseurat ja Olarin Voimistelijat. Ensimmäistä kertaa avajaisohjelmassa säihkyvät myös erityisryhmien taitoluistelijat, jotka ovat menestyneet mm. Special Olympics -kilpailussa. Mukana ovat myös noviisitason jäätanssiparit.

Lisätiedot: www.finlandiatrophy.com
Liput: www.lippupalvelu.fi

 


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024