Uutiset

Suomelle ei paikkaa naisten olympialuisteluun

Suomelle ei paikkaa naisten olympialuisteluun

Suomen Juulia Turkkilan tiukka nousu Nebelhorn Trophyn vapaaohjelmassa ei riittänyt saamaan Suomelle maapaikkaa Sotšin olympialaisiin naisten sarjaan. Turkkila oli koko kilpailun 14:s pistein 121,82. Oberstdorfissa oli jaossa viimeiset kuusi maapaikkaa. Turkkila oli paikasta kilpailleiden joukossa kahdeksas. 24 maapaikkaa olympialaisiin jaettiin jo kevään MM-kilpailuissa.

Turkkilan uudesta vapaaohjelmasta löytyi paljon laadukkaita elementtejä ja kaunis koreografia, mutta myös muutamia helpotuksia hyppyjen puolella. Kolmoishypyistä onnistui ensimmäinen salchoweista ja molemmat tulpit sekä kaksoisaksel. Sen sijaan kolmoisritti sekä toinen aksel jäivät vain yksinkertaisiksi ja toinen salchoweista kaksinkertaiseksi. Kuitenkin suomalaisella oli selvästi tänään eilistä parempi päivä.

–       Tänään minulla oli parempi olo luistella ja enemmän taistelutahtoa.

–       Muutamassa hypyssä ote hiukan herpaantui. Halusin onnistua niissä ehkä liikaakin ja rentous jäi puuttumaan, Turkkila sanoi.

Kilpailun voitti ylivoimaisesti 14-vuotias Venäjän Elena Radionova huippupistein 188,21.

http://www.isuresults.com/results/nt2013/

******************************************

Turkkila olympiakarsinnan lyhytohjelmassa

Juulia Turkkila sijoittui 19:nneksi Oberstdorfissa käytävässä Nebelhorn Trophyn lyhytohjelmassa. Kyseessä on samalla olympiakarsinta, jossa naisten sarjassa jaetaan viimeiset kuusi maapaikkaa Sotšiin.

Turkkilalla ei ollut aivan paras päivä ja pisteet 40,63 jäivät kauaksi hänen ennätyksestään 51,47. Kun mukana kilpailussa on myös jo olympiapaikan saavuttaneiden maiden luistelijoita, on Turkkila paikkaa tavoittelevien joukossa sijalla 13.

Jännitys näkyi monien luistelijoiden suorituksissa. Myös Turkkila myönsi tunteneensa pientä jännitystä, joka tuntui etenkin hypyissä: kaksoisaksel jäi yksinkertaiseksi ja soolokolmoishyppy päätyi kaatumiseen. Perjantaina luisteltava ratkaiseva vapaaohjelma sisältää Turkkilalle tutut hyppyelementit axelin, salchowin, tulpin ja ritin.

–       Kyllähän tämä tänään alakanttiin meni, mutta vapaaohjelmassa taistelen loppuun saakka.

–       Vapaaohjelmassa hyppyelementit ovat samat kuin viime vuonna, enkä lähde yrittämään mitään mahdottomuuksia, Turkkila suunnitteli.

Ylioppilaskirjoituksiin viime viikkoina keskittynyt helsinkiläinen sai hälytyksen olympiakarsintaan Kiira Korven loukkaannuttua. Turkkilan piti osallistua aluksi kilpailuun karsinnan ulkopuolella.

–       Kyllä ylioppilaskirjoitukset olivat alkusyksystä päällimmäisinä mielessä. Kun sain kuulla, että olen mukana olympiakarsinnassa, yritin keskittyä tekemisiini asia kerrallaan.

http://www.isuresults.com/results/nt2013/


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024