Uutiset

Miehille ei olympiapaikkaa

Suomen miesluistelijoille ei paikkaa olympialaisiin

Valtter Virtasen hieno taistelu Nebelhorn Trophyssa Saksassa ei riittänyt tuomaan suomalaisille miestaitoluistelijoille olympiapaikkaa Sotshiin.

Virtanen, 26, sijoittui lauantaina päättyneessä kilpailussa sijalle 19. Hän oli olympiapaikkaa hakevien joukossa kolmastoista, kuudelle oli paikka jaossa.

Virtasen pisteet 162,56 ovat Saksassa harjoittelevan miehen ennätys.

Vapaaohjelmansa Valtter Virtanen aloitti ponkaisemalla neloishypyn. Tulppi jäi niukasti kierroksiltaan vajaaksi ja tuli alas kahdelle jalalle, mutta Virtanen teki hypyllään suomalaista taitoluisteluhistoriaa.

– Vaikka olympiapaikka jäi saavuttamatta, en voi olla mahdottoman pettynyt. Tein kaiken mitä oli tehtävissä. Miesten kilpailun taso nousi korkeaksi, ja jokainen olympiapaikan saavuttanut taatusti ansaitsi sen.

– Taitotasoni on noussut, mutta hyppyjen vaikeudessa joudun vielä ottamaan takkiin. Oikealla tiellä kuitenkin kehittymisessä ollaan.

Virtanen luistelee ensi viikolla Suomessa Finlandia Trophyssa. Kauden päätavoite on olympiapaikan karattua nyt kevään EM- ja MM-kilpailuissa.

Suomen toinen edustaja Nebelhorn Trophyn miesten kilpailussa oli Bela Papp, 18. Kanadassa asuva Papp teki oman ennätyksensä yhteispistein 151,76. Ne riittivät sijaan 23.

– Ok-suoritus ottaen huomioon sen, etten ole kahteen vuoteen ollut kilpajäällä. Vapaaohjelmassa tein pari typerää virhettä, mutta muuten olen siihenkin tyytyväinen. 

Miesten kilpailun voitti Japanin Nobunari Oda pistein 262,98. Neljä kärkimiestä teki yli 200 pisteen tuloksen.

 

 

Nebelhorn Trophyn tulokset

http://www.isuresults.com/results/nt2013/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024