Uutiset

Miesten olympiakarsinta

Nebelhorn Trophyn miesten olympiakarsinta

Valtter Virtanen luisteli hyvän lyhytohjelman Nebelhorn Trophyn olympiakarsinnassa Oberstdorfissa. Suomalainen keräsi 55,55 pistettä ja on sijalla 16. Miesten kilpailussa on jaossa viimeiset kuusi olympiapaikkaa. Suomalainen on paikoista karsivien joukossa sijalla 11. Virtanen hyppäsi kevyesti kolmois-kolmoisyhdistelmän sekä soolokolmoisflipin.  Vain kaksoisakselin alastulossa hän astui kaarelta ulos joka näkyi miinuksina laatupisteissä. Ohjelman neloistulppiyhdistelmä vaihdettiin viime viikonloppuna helpompaan kolmois-kolmoisyhdistelmään, sillä suomalainen halusi pelata varman päälle. Oberstdorfissa asuva ja kotikentällään kilpaillut Virtanen oli tyytyväinen ohjelmaansa.

–       Olen tyytyväinen ohjelmaan. Tästä on ihan hyvät hyökkäysasemat vapaaohjemaan.

–       Huomenna yritän luistella yhtä rennosti, vaikka ei ajatusta olympialaisista voi kokonaan sulkea pois. Minulla on kuitenkin muitakin tavoitteita tälle kaudelle eli rikkoa EM- ja MM-kisojen pisterajat, Virtanen sanoi.

Olympiakarsinnan ulkopuolella kilpaillut Bela Papp teki lupaavan paluun kilpajäille 1,8 kuukauden tauon jälkeen. Papp on kilpailussa sijalla 20 pistein 52,34 ja teki ainoan virheensä kolmois-kolmoisyhdistelmässä, jossa hän joutui turvautumaan ylimääräisiin pyörähdyksiin hyppyjen välissä ja jälkeen.

Kanadassa Burnabyssa asuva ja harjoitteleva Papp joutui läpikäymään selkäleikkauksen toukokuussa 2012. Kahdeksan kuukauden tauon aikana suomalaisluistelija ehti pohtia jo lopettamistakin, mutta palo jäälle vei lopulta voiton.

–       Ensisijainen tavoitteeni oli päästä jälleen kilpailemaan. Toinen tavoitteeni tälle kaudelle on saavuttaa MM-kilpailuun vaadittavat pisterajat.

–       Jos Vade (Valtter Virtanen) hommaa olympialaisiin Suomelle paikan, olen muiden suomalaismiesten tapaan luonnollisesti siitä kiinnostunut, Papp sanoi.

http://www.isuresults.com/results/nt2013/


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024