Uutiset

Junioreiden GP-sarja alkaa Latviasta 29.-31.8.2013

Kauden ensimmäinen junioreiden GP-osakilpailu käydään Rigassa, Latviassa 29.-31.8.2013

Suomea kilpailussa edustavat Liubov Efimenko ja Juho Pirinen.
Suomen tuomarina toimii Pia Alhonen sekä ISU:n kutsumana ylituomarina periluistelussa Tarja Ristanen.

Tulokset ja aikataulut:
http://www.isuresults.com/results/jgplat2013/

Katso kilpailusuoritukset ISU:n YouTube -kanavalta.

Lyhytohjelmat:
Naisten lyhytohjelmakilpailussa Liubov "Liuba" Efimenko sijoittui upeasti neljänneksi onnistuen kolmoisflip-kaksoistulppi -yhdistelmässä, kolmoisritissä ja kaksoisakselissa. Ensimmäiseen GP-kilpailuunsa osallistunut Liuba luisteli muutoinkin hallitun ja kauniin kokonaisuuden josta löytyi myös hyvät piruetit. Parasta Liubaa jota olemme nähneet! Pisteetkin olivat mainiot 51,80. Kovatasoista kilpailua johtaa Venäjän Maria Sotskova 59,45.

Juho Pirinen sijoittui miesten puolella lyhytohjelman 20:nneksi pistein 42,12. Juho aloitti hienolla kolmoislutz-kaksoistulppi -yhdistelmällä sekä hyvällä kaksoisakselilla, mutta epäonnistui harmillisesti kolmoisritissä. Kahden pisteen vähennys kaatumisista verottivat myös Juhon pisteitä.

Vapaaohjelmat:
Liubov sijoittui kokonaiskilpailussa sijalle 12 pistein 126,91. Vapaaohjelmaosuudessa lahtelainen sijoittui 12:nneksi eikä näin pystynyt pitämään lyhytohjelman neljättä sijaa. Liuba oli tuttuun tapaansa hyvin yritteliäs ja saikin ohjelmaansa hyviä onnistumisia, vaikka monet hypyt jäivät kuitenkin hiukan paikoilleen tai alastulojen kanssa oli epäpuhtautta. Tämä näkyi pisteissä. Kaatumisvähennys tuli kolmoislutzissa. Liuba luisteli ohjelmansa kuitenkin tyylikkäästi sekä intensiivisesti tulkiten ja osoitti omaavansa kaikki mahdollisuudet kilpailla jatkossa kärkisijoista. Tästä on hyvä jatkaa kautta! Kilpailun voitti Venäjän Evgenia Medvedeva pistein 169,52.

Juho Pirinen sijoittui molemmissa ohjelmissa sijalle 20. Myös lopullinen sijoitus oli 20:s pistein 123,96.Tyylikkäästi luistellut Juho ei onnistunut kaikissa haluamissaan kolmoishypyissä, mutta luistelu kokonaisuudessaan oli liukuvaa ja esitys komeaa. Juho on selkeästi edistynyt monella osa-alueella. Kovatasoisen kilpailun voitti Kiinan Boyang JIN pistein 189.79.                    


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024