Uutiset

Finlandia Trophy Espoo kerää huippunimiä Baronalle

Finlandia Trophy kerää huippuluistelijat Espooseen

Kansainvälinen Finlandia Trophy Espoo -taitoluistelukilpailu luistellaan 4–6. lokakuuta 2013. Olympiakausi ja ajankohta juuri ennen taitoluistelun GP-sarjaa tuovat tänäkin vuonna huippunimiä kilpailuun. Tänään julkistettu 150 luistelijan osallistujalistalla on mukana useita maailman kirkkaimpiin tähtiin lukeutuvia luistelijoita. Moni Finlandia Trophy-voittaja palaa puolustamaan voittoaan.

Trophyn jäätanssissa kanadalaiset, vuoden 2010 olympiavoittajat sekä kaksinkertaiset maailmanmestarit, Tessa Virtue-Scott Moir aloittavat olympiakautensa Suomesta. Pari voitti Trophyn vuonna 2011, mutta viime vuonna he joutuivat perumaan tulonsa Moirin loukkaantumisen vuoksi. Tiukimman vastuksen huippupari saanee viime kevään Euroopan mestareista ja MM-pronssimitalisteista Venäjän Ekaterina Bobrovasta ja Dmitry Solovievista. Venäläispari luisteli Finlandia Trophyn voittoon vuosi sitten.

Naisissa Venäjä tuo Espooseen nuoren, mutta sitäkin taitavamman kolmikon: viime vuoden Finlandia Trophy voittajan, häikäisevän notkean ja kepeän Yulia Lipnitskayan, EM-pronssimitalistin Elizaveta Tuktamyshevan sekä Nikol Gosvianin. Venäjän teini-ihmeet haastaa mm. vuoden takainen MM-pronssimitalisti Japanin Akiko Suzuki (28) sekä Yhdysvaltojen olympianelonen Mirai Nagasu.

Japani lähettää naisten lisäksi myös miesten sarjaan parhaimmistoaan. Viime vuoden Trophy-voittaja sekä vuoden takainen MM-pronssimitalisti Yuzuru Hanyu tulee testaamaan tänäkin vuonna paitsi ilmiömäisiä neloishyppyjään myös uusia ohjelmiaan suomalaisyleisön eteen. Aivan mitättömistä japanilaisista ei olekaan kyse, sillä Suzukin, Hanyun sekä muiden japanilaisten edesottamuksia Espooseen saapuu seuraamaan kolme maan tv-kanavista sekä tukku muita toimittajia. Venäläistriosta mielenkiintoisin nimi lienee Artur Gachinskiy, vuoden 2012 EM-hopeamitalisti.

Viimevuotiseen tapaan Trophyssa kilpaillaan naisten, miesten ja jäätanssin lisäksi myös muodostelmaluistelussa. Hallitseva maailmanmestari Suomen Team Unique, moninkertaiset maailmamestarit Rockettes ja Marigold IceUnity sekä espoolainen Revolutions saavat vastaansa Venäjän ykkösjoukkue Team Paradisen. Trophyssa muodostelmaluistelussa kilpaillaan ainoastaan lyhytohjelmissa.

Suomen yksinluistelu- ja jäätanssijoukkue nimetään Taitoluisteluliiton kriteerien mukaisesti vasta hieman myöhemmin.

Arvostettu kansainvälinen kilpailu käydään jo 18. kerran, nyt toistamiseen Espoon Barona Areenalla. Osallistujia saapuu 15 maasta.

Alustava aikataulu:

Pe 4.10. klo 17.30 alkaen
Avajaiset
Jäätanssin lyhyttanssi
Muodostelmaluistelun lyhytohjelma

La 5.10. klo 13.30 alkaen
Miesten lyhytohjelma
Naisten lyhytohjelma
Jäätanssin vapaatanssi

Su 6.10. klo 13.00 alkaen
Miesten vapaaohjelma

Naisten vapaaohjelma

Liput Lippupalvelusta
www.lippupalvelu.fi


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024