Uutiset

Neste Oil tukemaan nuoria taitoluistelijoita

Neste Oil tukee nuorten taitoluistelijoiden tervettä harjoittelua

Suomen Taitoluisteluliitto ja Neste Oil Oyj ovat solmineet yksivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tukea maajoukkueluistelijoiden vammoja ennalta ehkäisevää toimintaa.

Taitoluisteluliitossa on herätty lajin vaatimusten kiristymiseen ja sitä kautta urheilijoiden kasvavaan loukkaantumisherkkyyteen. Vammojen tehokkaampi ennaltaehkäisy ja terveenä harjoitteleminen takaa useammalle nuorelle taitoluistelijalle paremmat lähtökohdat nousta huipulle.

Sopimussummalla pyritään kattamaan kilpailukauden 2013-2014 ainakin osittain lääkärintarkastukset, fysioterapiapalvelut sekä erilaiset asiantuntijapalvelut kuten esim. ravintovalmennus.

– Yhteistyökumppanin mukaantulo tuo nuorten taitoluistelijoiden maajoukkuetoimintaan tärkeän ja kaivatun lisän. Lajimme on äärimmäisen vaativa, sillä jo nuorten maajoukkueeseen kuuluvat 12-vuotiaat urheilijat harjoittelevat lähes 20 tuntia viikossa. Loukkaantumiset ovat arkipäivää ja siksi niiden ennaltaehkäisy ja minimointi on hyvin tärkeää, Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Lea Åman sanoo.

– Olemme jo vuosia olleet mukana tukemassa eri lajien parissa tehtävää nuorisotyötä, ja mahdollistamassa liikkumisen iloa. On erittäin tärkeää, että nuoret voivat iloita liikkumisesta ja kasvaa edelläkävijöiksi turvallisesti, Neste Oilin markkinointijohtaja Sirpa Tuomi sanoo.


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024