Uutiset

Team Uniquelle maailmanmestaruus

Team Uniquelle maailmanmestaruus, Marigoldit neljänsiä

Suomen Team Unique (Team Finland 1) on voittanut maailmanmestaruuden varhain sunnuntaiaamuna päättyneissä muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa Bostonissa. Suomalaismenestystä täydensi Marigold IceUnity (Team Finland 2) sijoittumalla neljänneksi.

Team Unique lähti vapaaohjelmakilpailuun lyhytohjelman neljänneltä sijalta. Koko kilpailun viimeisenä startannut joukkue voitti vapaaohjelmakilpailun loisteliaalla ohjelmalla joka vei heidät 0,52 pisteellä kilpailun ykköspaikkaa pitäneen Kanadan Nexxicen ohi. Kanadalaisten oli tyytyminen MM-hopeaan. Yhdysvaltojen Haydenettes-joukkue sai pronssia. Marigold IceUnity nosti itsensä vapaaohjelmakilpailun kolmanneksi ja samalla lyhytohjelmakilpailun viidenneltä sijalta kokonaiskilpailun neljänneksi.

Team Uniquelle maailmanmestaruus on uran ensimmäinen. Sen edellinen mitali, MM-hopea, on vuodelta 2009. Monien epäonnisten kausien jälkeen joukkue löysi vihdoin tälle kaudelle uuden vaihteen ja nousi historian kolmantena suomalaisjoukkueena kultakantaan Marigold IceUnityn ja Rockettesin seuraksi.

Joukkueen valmentaja Mirjami Penttisen ilolla ei ollut rajoja Bostonin Agganis Areenalla tulosten selvittyä.

–       Teimme tänään kauden parhaan ohjelman jossa kaikki sujui nakkivarmasti.

–       Maailmanmestaruus tuntuu aivan mahtavalta kaikkien näiden vuosien jälkeen.

Marigold IceUnity luisteli myös hyvän kokonaiskilpailun. Vapaaohjelmassa joukkue otti tosin yhden pisteen vähennyksen kaatumisesta ja tarjoili lisäksi ylimääräistä jännitystä nostossa, jossa luistelijoiden ote meinasi irrota. Joukkue jäi pronssista vain 1,53 pisteellä.­­­­­­­

Tulokset

http://www.isuresults.com/results/wcsys2013/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024