Uutiset

Unikit neljäntenä, Marigold viidentenä MM-jäällä

Suomalaiset iskuasemissa muodostelmaluistelun MM-kisoissa

Muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa Bostonissa luisteltiin varhain lauantaiaamuna lyhytohjelmat. Team Unique (Team Finland 1) sijoittui tasaväkisen kilpailun neljänneksi 69,28 pisteellä ja Marigold IceUnity (Team Finland 2) viidenneksi pistein 68,48.

Team Unique, joka lähti kilpailuun yhtenä ennakkosuosikeista, joutui antamaan muille tasoitusta ottamalla kaatumisesta yhden pisteen vähennyksen. Kilpailun viimeisenä esiintynyt joukkue luisteli muutoin vauhdikkaan ohjelman. Joukkuetta valmentava Mirjami Penttinen harmitteli kaatumista.

–       Ilman kaatumista ja yhtä horjahdusta ohjelma oli hyvä. Annoimme turhaa tasoitusta niillä, mutta huomenna (vapaaohjelmassa) taistelemme, Penttinen lupasi.

Marigold IceUnity luisteli yhden kauden parhaista ohjelmistaan, ellei parhaan. Joukkueen valmentaja Anu Oksanen oli tyytyväinen ohjelmaan, mutta epäili pisteiden niukkuuden näkyneen varhaisessa kilpailupaikassa. Joukkue luisteli toiseksi viimeisen ryhmän ensimmäisenä, ennen muita huppujoukkueita.

–       Jokainen elementti meni läpi rauhallisesti ja rutiinilla. Saimme lisäksi vaikeustasoja hyvin läpi. Tämä oli hyvä kokonaisuus ja hyvin luisteltu ohjelma, joukkueen valmentaja Anu Oksanen sanoi.

Kilpailua johtaa Kanadan ykkösjoukkue Nexxice 72,84 pisteellä ennen Yhdysvaltojen Haydenettes-joukkuetta 71,87. Venäjän Paradise on kolmantena 69,66 pisteellä. Suomalaiset ovat hyvissä mitaliasemissa, sillä piste-erot kärjen osalta ovat hyvin pienet. Vapaaohjelmat luistellaan varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/wcsys2013/CAT001RS.HTM


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024