Uutiset

Suomalaiset tähtäävät korkealle Bostonissa

Suomalaiset janoavat muodostelmaluistelun MM-kultaa Bostonissa

Muodostelmaluistelujoukkueet Team Unique ja Marigold IceUnity edustavat Suomea Bostonissa 5.-6. huhtikuuta luisteltavissa lajin MM-kilpailuissa.

Uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden tänä vuonna voittanut Team Unique (Team Finland 1) on mukana MM-jäällä neljän vuoden tauon jälkeen. Vuonna 2009 joukkue saavutti hopeaa, joka on toistaiseksi sen ainoa MM-mitali. Mirjami Penttisen valmentama joukkue on ilmoittanut tavoitteekseen voittaa tänä vuonna maailmanmestaruus.

Marigold IceUnityn (Team Finland 2) MM-historia sen sijaan on pitkä. Anu Oksasen valmentama joukkue on edustanut Suomea joka kerta vuodesta 2000 lähtien, jolloin ensimmäiset MM-kilpailut luisteltiin. Tuomisina joukkueella on yhteensä kahdeksan MM-mitalia joista kolme on kultaisia. Myös Marigold tavoittelee kirkkainta mitalia tämän vuoden kilpailusta. Viime vuonna se oli kuudes.

Kilpailussa on mukana 20 joukkuetta 15 eri maasta. Suomalaisten kovimmat vastustajat tulevat Kanadasta, Ruotsista, Venäjältä ja Yhdysvalloista. Hallitseva maailmanmestari on Ruotsin Team Surprise.

MM-mitaleista kamppaillaan Bostonin Yliopiston Agganis Arenalla. Lyhytohjelmat kilpaillaan varhain lauantaiaamuna klo 02.00 Suomen aikaa ja vapaaohjelmat lauantai-iltana klo 22.15 alkaen. YLE näyttää kilpailuista koosteet kanavallaan sekä nettilähetykset.

 

Tarkemmat tiedot järjestäjän sivuilta
http://www.2013synchroworlds.com/

sekä Kansainvälisen luisteluliiton sivuilta
www.isu.org


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024