Uutiset

Taitoluistelun MM: Juulia Turkkila ei selvinnyt vapaaohjelmaan

Juulia Turkkila karsiutui MM-jäällä

Juulia Turkkilan edustus päättyi tänä vuonna pettymykseen Kanadan Londonissa käytävien taitoluistelun MM-kisojen lyhytohjelmassa. Turkkila, 18, epäonnistui ohjelmassaan ja sijoittui siinä 31:nneksi. Helsinkiläinen kasasi 40,70 pistettä, jotka jäivät reilu 10 pistettä hänen kauden parhaastaan.

Sisukas Turkkila pystyi puristamaan onnistuneesti soolokolmoishyppynsä, mutta alun kolmois-kolmoisyhdistelmän alastulo takkusi ensimmäisen kolmoistulpin jälkeen, jonka seurauksena jälkimmäisen ilmalento jäi täysin kesken. Ohjelman loppupuolen kaksoisakselin ilmalento jäi niin ikään kesken. Kolmansissa aikuisten MM-kilpailuissa luistellut Turkkila teki hyppyjen teknisistä ongelmista huolimatta kauniin ja tyylikkään kokonaisuuden, hyvillä pirueteilla. Silti osa-aluepisteet eivät riittäneet nostamaan häntä vapaaohjelmaan, johon selvisi 24 parasta luistelijaa.

Viime vuonna MM-kilpailussa 18:nneksi sijoittunut suomalainen oli itsekin hämmentynyt suorituksensa jälkeen.

– Ennen suoritusta minulla oli täysin normaali kisafiilis ja kaikki oli kohdallaan. Olin valmistautunut tähän kilpailuun todella hyvin.

–  Hyppy-yhdistelmän epäonnistuminen oli minulle yllätys. Sen jälkeen ajatukset jotenkin karkasivat, Turkkila sanoi ja viittasi hänelle helpon kaksoisakselin epäonnistumiseen.

Kilpailun kärjessä on kahden vuoden tauon jälkeen paluun arvokisajäille tehnyt Etelä-Korean Yuna Kim 69,97 pistellä. Toisena on hallitseva maailmanmestari Italian Carolina Kostner 66,86 ja kolmantena Japanin Kanako Murakami 66,64 pisteellä.

tulossivu: http://www.isuresults.com/results/wc2013/


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024