Uutiset

Taitoluistelun MM-kilpailut Kanadan Londonissa 13.-17.3.2013

Taitoluistelun MM-kilpailut alkavat

Taitoluistelun MM-kilpailut käynnistyvät keskiviikkona Kanadan Londonissa.
Suomea edustaa naisissa Juulia Turkkila ja jäätanssissa pari Olesia Karmi-Max Lindholm. Suomella ei ole miesedustajaa kilpailussa Valtter Virtasen jäätyä ISU:n asettamista teknisistä rajoista ainoastaan 0,72 pisteen päähän. Turkkila sen sijaan nousi kisakoneeseen Kiira Korven loukkaantumisen johdosta.

Torstaina urakkansa aloittava Turkkila, 18, on mukana jo kolmansissa aikuisten MM-kilpailuissa. Viime vuonna 18:nneksi sijoittunut helsinkiläinen lähtee kilpailuun aiempien vuosien tapaan suoritustavoittein. Tekniikan ohella Turkkila ja valmentaja Tarja Sipilä ovat keskittyneet laadun parantamiseen kaikilla sektoreilla. Myös esimerkiksi askelsarjaa on vaikeutettu niin, että onnistuessaan se olisi nelostason arvoinen.

-Lähden kilpailuun suoritustavoittein. MM-komennus tuli kuitenkin melko myöhään, joten valmistautumiseen ei ole jäänyt liikaa aikaa. Tänä aikana olemme panostaneet kaikkien elementtien laatuun sekä keskittyneet ohjelman komponenttipuoleen (= esittämisen osa-alueet), torstaina lyhytohjelmassa kilpaileva Turkkila kertoi.

Ennakkosuosikkeina naisten kilpailuun lähtevät hallitseva maailmanmestari Carolina Kostner, kaksinkertainen maailmanmestari Mao Asada sekä kahden vuoden tauon jälkeen paluun arvokilpailuihin tekevä olympiavoittaja Yuna Kim.

Jäätanssijat Olesia Karmi, 20, ja Max Lindholm, 22, osallistuvat aikuisten MM-kilpailuun ensimmäistä kertaa. Tammikuun EM-kilpailussa kelpo debyytin tehnyt pari lähti kaksi viikkoa sitten valmentajansa Maurizio Margaglion johdolla viimeistelemään MM-kuntoaan Yhdysvaltojen Cantoniin. Vetoapua viimeistelyleirillä suomalaiset saivat mm. jäätanssin olympiavoittajista Tessa Virtuesta ja Scott Moirista. Energiset suomalaiset nauttivat ensimmäisestä MM-komennuksestaan ja lähtevät torstain lyhyttanssiin hyvällä mielellä. Vapaatanssiin selviää lyhyttanssin 20 parasta paria.

-Tavoitteenamme ensimmäisissä MM-kisoissa on antaa hyvä kuva suomalaisesta jäätanssista ja tehdä teknisesti puhtaat ja vahvat suoritukset ja saavuttaa sitä kautta jatkopaikka vapaaohjelmaan.

-Olympiapaikka Suomelle on myös tavoiteltava asia ja on todella hienoa olla sitä täällä yrittämässä. Me ja valmentajamme tiedämme, että saavuttaaksemme paikan tarvitsemme täydelliset suoritukset ja myös hiukan onnea. Mikään ei estä meitä silti yrittämästä, Lindholm ja Karmi sanoivat.

Kanadan MM-kilpailut ovat ensimmäinen valintakilpailu vuoden 2014 talviolympialaisiin. MM-kilpailuista jaossa on 24 paikkaa naisten ja miesten sarjaan, 19 paikkaa jäätanssiin ja 16 pariluisteluun. Loput paikat jaetaan syyskuun lopulla käytävässä Nebelhorn Trophyssa. Jaossa olevat paikat ovat maapaikkoja.

Suomen joukkueenjohtajana Londonissa toimii Tarja Ristanen. Kilpailussa on mukana myös kaksi suomalaista tuomaria. Naisten sarjan kilpailussa tuomaroi Pekka Leskinen ja jäätanssipaneelissa Virpi Kunnas-Helminen.

Kansainvälisen luisteluliiton tehtävissä teknisenä kontrollerina naisten kilpailussa toimii Leena Laaksonen ja miesten kilpailun teknisenä spesialistina Pirjo Uimonen.

Kilpailun aikataulu ja tulossivu:

http://www.isuresults.com/results/wc2013/

Suorat lähetykset YLE.fi/urheilu sivulla:

http://yle.fi/urheilu/yle_urheilun_lahetykset_netissa/6074616

Jälkilähetykset näkyvät myös YLE:n kanavilla.Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024