Uutiset

Suomalaisille kaksoisvoitto MM-kotikisoissa!

Suomalaiset juhlivat kaksoisvoittoa MM-kotikisoissa

Muodostelmaluistelun junioreiden eli alle 19-vuotiaiden ensimmäiset viralliset MM-kilpailut ratkesivat suomalaisittain hulppeissa merkeissä, kun Suomen joukkueet Musketeers (Finland 2) ja Team Fintastic (Finland 1) nappasivat kotihallissaan Helsingissä ylivoimaisen kaksoisvoiton. Suomalaiset olivat jo johdossa lyhytohjelmakilpailun jälkeen.

Helsingin Luistelijoiden Musketeers liu,utti jäälle kerronnallisesti vahvan koreografian, joka nojasi klassikkosatu Lumikin pahan äitipuolen tarinaan. Tyylikkäät liukusarjat ja puhdas, vapautunut kokonaisuus toivat joukkueelle huikeat 183,20 kokonaispistettä ja maailmanmestaruuden.

”Nyt on sanoinkuvaamaton tunnelma. Lähdimme vapaaohjelmakilpailuun haastajan paikalta ja oli upea nousta kilpailun voittoon”, joukkueen kapteeni Sara Kekäläinen riemuitsi.

Joukkueen valmentaja Anu Oksanen oli tyytyväinen suojattiensa työhön MM-jäällä.

”Tytöt tekivät nappisuorituksen tänään tiukassa paikassa,” Oksanen sanoi.

Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic osoitti MM-jäällä kykenevänsä tyylikkäästi lunastamaan kotiyleisön odotukset ja luisteli kauden ennätyspisteensä 183,00. Se riitti kuitenkin vain hopeaan, sillä kokonaispisteissä eroa Musketeersiin syntyi niukat 0,2 pistettä. Joukkueelle sattui yksi kaatuminen läpimenossa, mikä toi joukkueelle yhden pisteen vähennyksen. Kärkisija lyhytohjelmakilpailun jälkeen muuttui MM-hopeaksi.

”Oli hienoa luistella tänään, yleisö oli meille suuri voimavara. Ihanaa, että luistelu meni hyvin”, joukkueen kapteeni Emma-Riikka Kero iloitsi MM-debyyttiään.

Lyhytohjelmakilpailun jälkeen kolmantena ollut Venäjän Spartak-Junos (Russia 1) säilytti kolmannen sijalle 171,56 kokonaispisteellä. Teknisesti taitava joukkue esitteli juniorijäällä säväyttävää askeltekniikkaa ja näyttäviä liukuja, mutta jäi suomalaisten taakse erityisesti komponenttipisteissä eli muun muassa ohjelman siirtymissä ja koreografiassa. Kurottavaa suomalaisiin jäi yli kymmenen pistettä.

”Tämä oli unohtumaton kokemus, Helsingissä oli upea yleisö. Tämä oli kauden paras suorituksemme”, liikuttunut joukkueen kapteeni Anna Ignatyeva hymyili.

Suomalaisyleisö osoitti jälleen muodostelmaluistelun arvokilpailuissa, millainen hurmos lajin ympärillä vallitsee. Yleisö kannusti lehterit paukkuen myös häntäpäähän sijoittuneita joukkueita ja suomalaisten kovimpia haastajia. Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Susanna Rahkamo iloitsi siitä, että lajin ensimmäiset junioreiden MM-kilpailut järjestettiin juuri Suomessa.

”Suomi on ottanut roolin lajin edelläkävijänä. Täällä on upea energia,” Rahkamo kiitteli suomalaista lajikulttuuria.

Seuraavat muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailut järjestetään vuonna 2015.

Suomen Taitoluisteluliitto onnittelee mitalisteja!

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/syswjc2013/index.htm        


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024