Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 31.1.-3.2.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 2013

Reykjavík, Islanti  31.1.–3.2.

Taitoluistelun Pohjoismaiden mestaruuskilpailut luisteltiin viikonloppuna Islannin Reykjavikissa. Suomi saavutti kilpailusta neljä mitalia, jotka tulivat noviisi- ja juniorisarjoissa. Ensimmäistä vuottaan junioreissa kilpaileva Jenni Saarinen otti melko ylivoimaisen PM-kullan 135,25 pisteellä. Noviisitytöissä Emmi Peltonen voitti Suomelle hienosti PM-kultaa pistein 103,09. Peltonen voitti molemmat ohjelmat, mutta varsinkin vapaaohjelmassa hän oli ylivoimainen. Suomalaismenestystä täydensi Emma Niemi saavuttamalla hopeaa. Tino Olenius nousi PM-pronssille onnistuneen vapaaohjelman ansiosta yhteispistein 128,39. Onnittelut mitalisteille!

Seniorimiehissä Viktor Zubik vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta, kuudes, 147,00 pisteellä. Naisissa puolestaan Nea Viiri oli paras suomalainen sijoittuen seitsemänneksi pistein 121,77. Suomen EM-edustajat Juulia Turkkila ja Alisa Mikonsaari eikä Kiira Korpi ollut kilpailussa mukana. EM-kilpailuissa Suomea edustanut Valtter Virtanen oli seitsemäs.

Ruotsi oli Pohjoismaiden paras maa. Se vie 18:sta tarjolla olleesta mitalista yhdeksän.