Uutiset

EM-kisat: Turkkila 17:s

Turkkila EM-kisojen 17:s

 

Juulia Turkkila sijoittui 17:nneksi taitoluistelun EM-kilpailuissa Zagrebissa eikä pystynyt näin pitämään lyhytohjelman jälkeistä kymmenettä sijaa. Turkkila kokosi yhteispisteet 130,79. Euroopan mestaruuteen luisteli, viidennen kerran, Italian Carolina Kostner huippupistein 194,71. Hopealle jäi niukasti Venäjän 16-vuotias Adelina Sotnikova, 193,99 pisteellä. Pronssia sai pistein 188,85 Venäjän niin ikään 16-vuotias, Elizaveta Tuktamysheva, joka oli vapaaohjelman ykkönen. Molemmat venäläiset olivat EM-kisojen ensikertalaisia.

Turkkila, joka onnistui erinomaisesti lyhytohjelmassa, ei saanut vapaaohjelmassaan samaa vaihdetta päälle. Perjantaina onnistunut kolmois-kolmoisyhdistelmä päätyi vapaaohjelmassa jään pintaan kuten myös Turkkilalle uusi kolmoishyppy, ritti, jota hän lähti rohkeasti yrittämään ensimmäisenkerran. Myös muiden hyppyjen alastuloissa oli hiukan epäpuhtautta tai ne helpottuivat kierroksiltaan. Pehmeästä ja eteerisestä luistelutyylistään tunnettu suomalaisen esitti kuitenkin kauniin ja koreografialtaan vaativan ohjelman, jonka osa-aluepisteet nousivat teknisiä huomattavasti korkeammalle.

– Tänään ei ihan kulkenut. Haparointi kuuden minuutin verryttelyssä saattoi vaikuttaa hiukan suoritukseen enkä saanut siihen rentoa fiilistä päälle, Turkkila kertoi.

Turkkilan tulos ja Alisa Mikonsaaren 29:s sija eivät riittäneet kahteen edustuspaikkaan ensi vuoden EM-kilpailuissa.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/ec2013/


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024