Uutiset

EM-Kisat: Turkkila lyhytohjelman 10:s, Mikonsaari karsiutui

Turkkila jatkoon, Mikonsaari karsiutui EM-luisteluissa

 

Juulia Turkkila on kymmenentenä lyhytohjelman jälkeen EM-kilpailuissa Zagrebissa. Turkkila ansaitsi ohjelmastaan uudet ennätyspisteet 51,47. Suomen toinen edustaja Alisa Mikonsaari oli lyhytohjelman 29:s 41,34 pisteellä. Kun 24 luistelijaa selvitti tiensä finaaliin, oli Mikonsaaren kohtalo pudota jatkosta. Turkkila sen sijaan jatkaa kilpailua hyvistä asemista. Kilpailua johtaa Venäjän Adelina Sotnikova ennen italialaiskaksikko Carolina Kostneria ja Valentina Marcheita. Kärkikaksikon jälkeen koko finaalijoukko on hyvin tasainen.

Turkkila onnistui hyvin ohjelmassaan lukuun ottamatta kolmois-kolmoisyhdistelmän alastuloa, joka tuli hiukan kahdelle jalalle. Sekä teknisesti että taiteellisesti suomalaisen esitys oli laadukas johon luistelija itsekin oli tyytyväinen.

– Olen tyytyväinen kokonaisuuteen, vaikka pienen pieni kahdenjalan kosketus olikin jälkimmäisessä hypyssä. Sain silti hyvät pisteet ja kaikki muukin sujui laadukkaasti.

Turkkila kertoi hyvän keskittymisen olleen onnistuneessa suorituksessa avainasemassa. Myös yleisön tuki antoi suomalaiselle lisäpuhtia suoritukseen.

– Koen, että pystyin keskittymään ennen suoritusta todella hyvin. Sitten annoin vaan mennä.

Huomisessa vapaaohjelmassa Turkkilalla on yksi uusi hyppyelementti repertuaarissaan, kolmoisritti.

– Se on vain yksi elementti, koitan olla ajattelematta sitä liikaa. Lähden suoritus edellä, enkä ajattele sijoituksia, Turkkila sanoi. 18-vuotias Turkkila kilpailee kolmansissa EM-kilpailuissaan. 

Ensimmäisissä EM-kilpailuissaan esiintynyt Mikonsaari oli kohtuullisen tyytyväinen tekemiseensä, mutta pettynyt putoamiseen finaalista. Mikonsaari takelteli hiukan hyppy-yhdistelmässään kolmoistulppi-kaksoistulppi, jossa hänelle tuli ylimääräinen pyörähdys hyppyjen väliin. Sisukkuutta lappeenrantalainen osoitti varsinkin kolmoislutzin kohdalla, sillä aamun harjoituksissa ja verryttelyssä hyppy ei onnistunut kertaakaan. Vaikka kolmoislutz päättyikin onnistuneeseen alastuloon, tuomarit merkkasivat hypyn aavistuksen vajaaksi ja pisteet jäivät siten toivottua alhaisimmiksi. Mikonsaaren piruetit pyörivät kuitenkin hyvin eli kolmos- ja nelostasojen arvoisesti ja esiintyminen oli vapautunutta.

– Olen periaatteessa kokonaisuuteen tyytyväinen, mutta harmittaa että jatkopaikka jäi saavuttamatta.

Mikonsaari hälytettiin EM-kilpailuihin Kiira Korven tilalle kahden viikon varoitusajalla. Se ei kuitenkaan vaikuttanut luistelijan suoritukseen.

– Olihan se hiukan lyhyehkö valmistautumisaika, mutta ihan riittävä kyllä. Kyllä harjoitukset ovat menneet silti ihan hyvin. Mikonsaari pohti.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/ec2013/

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024