Uutiset

EM-kisat: Virtanen täpärästi finaalista

Virtanen jäi finaalista, mutta ei anna periksi

Valtter Virtanen jäi täpärästi EM-kilpailuiden finaalista sijoittumalla lyhytohjelmakilpailussa 26:nneksi pistein 48,41. Jatkoon eli vapaaohjelmaan selvisi 24 miestä.
Toisissa EM-kilpaluissaan luistellut keravalainen selvitti kaiken muun ohjelmassaan tyylikkäästi, mutta epäonnistui kolmois-kolmoisyhdistelmässä. Virtanen sortui yhdistelmän ensimmäisessä hypyssä, ritissä, yliyrittämiseen ja astui alastulossa ulos kaarelta. 

– Harmi, että kaikista tärkein pisterohmu jäi uupumaan ja menetin siinä ainakin kuutisen pistettä. En lähtenyt hyppyyn tarpeeksi rennosti, Virtanen sanoi.

25-vuotias lääketieteen opiskelija on harjoitellut viimekaudet Saksassa, viimeisimpänä Oberstdorfissa. Keskittyminen urheiluun on näkynyt etenkin tällä kaudella Virtasen luistelussa positiivisena kehityksenä. Lupaavasti alkukaudella kilpaillut luistelija ei anna epäonnistumisen EM-jäällä lannistaa itseään.

– Olen vasta nyt alkanut saamaan oikean vaihteen päälle. Tästä tuli minulle hyvää kokemusta. En aio antaa periksi.

Lyhytohjelman johdossa on Ranskan Florent Amodio 89,82 pisteellä ennen Espanjan Javier Fernandezia 88,80 ja Ranskan Brian Joubertia 83,93. Miesten vapaaohjelma luistellaan lauantaina. Naisten lyhytohjelma käydään puolestaan perjantaina. Kilpailussa ovat mukana Juulia Turkkila ja Alisa Mikonsaari.

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/ec2013/


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024