Uutiset

Taitoluistelun EM-kilpailut Zagrebissa 21.-27.1.2013

Taitoluistelun EM-kilpailut alkavat

Taitoluistelun EM-kilpailut luistellaan tällä viikolla Kroatiassa Zagrebissa. Suomalaisittain kilpailut alkavat keskiviikkona, jolloin aikuisten arvokisojen ensikertalaiset Olesia Karmi ja Max Lindholm luistelevat jäätanssin lyhyttanssin. Junioreiden MM-kilpailuissa vuonna 2011 Suomea edustanut pari harjoittelee jäätanssin maailmanmestarin Maurizio Margaglion valmennuksessa.

Torstaina miesten lyhytohjelmassa kilpailee Valtter Virtanen, jolle edustus EM-tasolla on toinen. Aiemmin Virtanen on edustanut Suomea vuonna 2011, jolloin hänen jäi tyytyminen alkukilpailuun. Tälle kaudelle ISU on poistanut alkukilpailut, mutta asettanut sen sijaan pisterajat kilpailuun pääsemiseksi. Saksan Oberstdorfissa harjoitteleva lääketieteen opiskelija on kehittynyt viime kaudesta sekä teknisesti että kilpailijana, joten liiton minimitavoite 24 parhaan joukkoon on hyvinkin Virtasen saavutettavissa.

Perjantaina alkavassa naisten lyhytohjelmakilpailussa Suomea edustavat Juulia Turkkila sekä Alisa Mikonsaari, joka pääsi kilpailuun mukaan Kiira Korven vetäydyttyä pois loukkaantumisen vuoksi. Turkkila lähtee parantamaan viime vuoden 17:ttä sijaa, Mikonsaarella ei puolestaan EM-kokemusta aiemmilta vuosilta ole. Sen sijaan viime vuoden MM-kilpailussa lappeenrantalainen Mikonsaari luisteli Korven varaluistelijana ja sijoittui ensikertalaisena 24:nneksi.

Naisten ja miesten kilpailussa vapaaohjelmaan selviää lyhytohjelmassa 24 parhaiten menestynyttä luistelijaa, jäätanssissa 20.

– Juulia Turkkila on arvokisakokemukseltaan tämänkertaisen joukkueen kokenein luistelija. Vaikka joukkueen luistelijat ovatkin verrattain kokemattomia, toivoisin silti että jokainen heistä selvittäisi tiensä finaaliin. Se on jo kova tavoite sinänsä, Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Susanna Rahkamo sanoi.

Kilpailut nähtävissä myös YLE:n kanavilla.

Aikataulut ja tulokset:
http://www.isuresults.com/events/fsevent00051429.htm


Kevätliittokokouspäivä summasi kauden 2023-2024 20.4.2024
Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024