Uutiset

Cup of Berlin (ml) 18.-19.1./Suomeen voitto joka sarjassa

Muodostelmaluistelun kansainvälinen Cup of Berlin -kilpailu luistellaan 18.-19.1.2013

Cup of Berlin
Kansainvälinen muodostelmaluistelukilpailu

 

Team Uniquelle komea voitto Berliinissä, Rockettes toinen

 

Helsingfors Skridskoklubbia edustava Team Unique on voittanut kansainvälisen Cup of Berlin muodostelmaluistelukilpailun. Joukkue keräsi komeat kokonaispisteet 206,44. Suomalaismenestystä täydensi Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes sijoittumalla toiseksi pistein 203,21. Kolmanneksi sijoittui Saksan Team Berlin 1, selvästi suomalaisille jääneenä, 151,83 pisteellä. Neljänneksi, kymmenen joukkueen kilpailussa, jäi täpärästi Espoolainen Revolutions 151,47 pisteellä.

Suomen kärkijoukkueet kävivät kilpailussa kovan keskinäisen kamppailun. Team Unique oli selvähkö ykkönen lyhytohjelmassa, Rockettes puolestaan niukasti parempi vapaaohjelmassa. Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen oli tyytyväinen joukkueensa suorituksiin kisaviikonlopun aikana.

– Pystymme vielä pari astetta parempiin suorituksiin, mutta kyllä tämä oli jälleen todistus siitä, että joukkue on tänä vuonna kasvanut taistelijoina.
– Tänään joukkue luisteli vapaaohjelman hyvin yhdessä. Mutta varsinkin lyhytohjelma onnistui ja siinä oli vauhtia ja sellaista mieletöntä menoa.

 

Myös Rockettesin valmentaja Kaisa Nieminen oli tyytyväinen suojattiensa kilpailuun. Vaikka hopeatila ei varsinaisesti ollut se mitä joukkue lähti Berliinistä hakemaan, oli suorituksissa paljon sellaisia onnistumisia jota joukkue kilpailusta lähti tavoittelemaankin.

Vaikka suomalaisittain Berliinin kilpailunmenestys olikin jättipotti, kevään MM-valintoihin kansainvälisten kilpailujen tulokset eivät vaikuta. Kaksi edustuspaikkaa jaetaan käytännössä Rockettesin, Team Uniquen ja Marigold IceUnityn kesken SM-kilpailuissa helmikuun lopulla. Marigold IceUnity ei kilpaillut Berliinissä.

Junioreissa maaliskuisiin MM-kotikisoihinkin edustajaksi valittu Team Fintastic otti ylivoimaisen voiton ennen Kanadan Nexxiceä. Reflections nousi hienosti vapaaohjelmallaan kolmanneksi. Team Estreija oli viides. Viiden noviisijoukkueen kilpailussa puolestaan Suomen Dream Steps ja Starlights ottivat kaksoisvoiton. Valley Bay Synchronics oli neljäs.

 

Tulokset:

http://www.deu-event.de/results/cob2013/index.htm


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024