Uutiset

ISU:n muodostelmaluistelun tuomariseminaari Vierumäellä

Suomen Taitoluisteluliitto ja ISU järjestivät Vierumäellä 13.-16.12. yhteistyössä muodostelmaluistelun seminaarin, joka oli tarkoitettu lajin tulevissa MM-kilpailuissa (jun + sen) toimiville tuomareille ja teknisille paneeleille.

Viikonlopun aikana jäällä vietettiin useita tunteja paneutuen ja analysoiden syvällisesti muodostelmaluistelun arviointiin liittyviä tärkeitä asioita, kuten esimerkiksi ohjelmien osa-alueiden arvostelua. Suomen ja Espoon Taitoluisteluklubin seniorijoukkue Revolutions oli kutsuttu demonstroimaan elementtejä ja liikkeitä. Mukana olivat myös valmentajat Annina Saari ja Merja Laakkonen.

Koulutukseen osallistui kaiken kaikkiaan 17 tuomaria 14 maasta. Seminaarin moderaattoreina toimi ISU:n teknisen komitean jäsen, Ruotsin Helena Johansson sekä lisäksi Gale Tanger Yhdysvalloista. Suomen Marie Lundmark oli seminaarissa ISU:n edustajana. Mainitsemisen arvoista oli se, 13 seminaarin osanottajalla oli jäällä luistimet jalassa.

– Tämä on ensimmäinen ISU:n järjestämä koulutus,  joka antoi tuomareille mahdollisuuden paneutua perusteellisesti sääntöihin ennen kevään MM-kilpailuja. Toivomme, että vastaava koulutus järjestetään myös tulevaisuudessa, sillä seminaari oli erittäin onnistunut ja tarpeellinen, Marie Lundmark sanoi, joka itse osallistui koulutukseen luistimet jalassa.

 


Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024
Liikunta- ja urheiluyhteisö vetoaa kuntapäättäjiin: liikkumisen, liikunnan ja urheilun tulevaisuus on turvattava  14.6.2024