Uutiset

Yksinluistelun ja jäätanssin SM-kilpailut Joensuussa14.-16.12.

Taitoluistelun SM-kilpailut viikonloppuna Joensuussa

(lehdistötiedote)

Taitoluistelun SM2013-kilpailut luistellaan viikonloppuna Joensuussa. Kilpailu on monella tapaa kärkiluistelijoiden osalta merkittävä, sillä kilpailun jälkeen jaetaan liput tammikuun lopulla käytäviin Zagrebin EM-kisoihin. Seniorisarjassa, useammalla luistelijalla on onnistuessaan mahdollisuus nostaa itsensä EM-joukkueeseen.

SM-kilpailussa luistelee yhteensä 14 seniorinaista ja 5 seniorimiestä, 20 juniorityttöä ja 4 -poikaa sekä 2 jäätanssiparia senioreissa ja 1 junioreissa.

Seniorinaisten sarjassa luonnollisena ennakkosuosikkina kilpailuun lähtee juuri GP-finaalista kotiutunut Tapparan Kiira Korpi. Hallitseva Suomen mestari on kertonut hakevansa kilpailusta lähinnä rutiinia matkalla kohti tammikuisia Zagrebin EM-kilpailuja. Suomen mestaruuksia tamperelaisella on 3, EM-mitaleja saman verran.

– Kiva saada väliin hiukan rennompi kilpailu, Korpi sanoi Sotŝin finaalin jälkeen viitaten vaativaan ja kilpailun täyteiseen syksyyn.

Suomen Taitoluisteluliiton valintakriteerien mukaan Korpi on käytännössä jo lähes varma EM-lähtijä korkeimmalla kotimaisella Season Best -pistepotilla 181,16. Pisteet hän saavutti Finlandia Trophyssa lokakuussa. Ennen SM-viikonloppua, toisessa EM-paikassa on tiukimmin kiinni Helsingin Luistelijoiden Juulia Turkkila pistein 143,57.

Miehissä Keravan Luistinseuran Valtter Virtanen luisteli viikonloppuna Dortmundissa kotimaisen miesten kauden kärkituloksen 167,15. Viime vuoden SM-hopeamitalisti, Espoon Jäätaitureiden Matthias Versluis, on Season Best -listauksessa toisena. Miehissä Suomella on vain yksi edustuspaikka Zagrebiin.

Jäätanssissa Helsingfors Skridskoklubbin Henna Lindholm-Ossi Kanervo sekä Olesia Karmi-Max Lindholm käyvät tasaista kamppailua mestaruudesta ja sen lisäksi ainoasta tarjolla olevasta EM-paikasta.

Lahjakkaissa tyttöjunioreissa Tampereen Jenni Saarinen, Lahden Liubov Efimenko ja pojissa Lappeenrannan Juho Pirinen sekä Tampereen Tino Olenius pitävät hallussaan toistaiseksi korkeimpia pistepotteja, mutta varsinkin tyttöjen sarjassa SM-mitaleille on tyrkyllä monta taitavaa nuorta luistelijaa. Kovasta junioritasosta kertoo mm. se, että 13-vuotiaan Saarisen SB-tulos 141,66 on Suomen naisten tämän hetken kolmanneksi korkein. 
Juniorijäätanssissa Sara Aghai-Jussiville Partanen ovat ainoana parina viikonlopun varmat Suomen mestarit. Junioreiden MM-kilpailut käydään vasta maaliskuussa, jonne luistelijat voivat antaa näyttöjä vielä myöhemminkin.

 

Suomen Taitoluisteluliiton Season Best -arvoon perustuvat ranking-tilastot:
https://www.stll.fi/tapahtumat-kilpailut/tulokset/season-best/yl-ja-jt-season-best/

Suomen Taitoluisteluliiton arvokilpailujen valintakriteerit kaudelle 2012-2013
https://www.stll.fi/luistelijalle/huippuluistelu/arvokilpailujen-valintakriteerit/

 

SM-kilpailun aikataulu:

Perjantai 14.12.2012
klo 18.00‒20.50
lyhytohjelmakilpailu, juniorit tytöt

Lauantai 15.12.2012
klo 12.30‒19.50
lyhytohjelmakilpailu, juniorit pojat
lyhyttanssikilpailu jäätanssi, juniorit ja seniorit
lyhytohjelmakilpailu, seniorit miehet
lyhytohjelmakilpailu seniorit naiset
vapaaohjelmakilpailu, juniorit tytöt

klo 19.55‒20.10 palkintojen jako: juniorit, tytöt

Sunnuntai 16.12.2012
klo 10.00‒14.45
vapaaohjelmakilpailu, juniorit pojat
vapaatanssikilpailu jäätanssi, juniorit ja seniorit
vapaaohjelmakilpailu, seniorit miehet
vapaaohjelmakilpailu, seniorit naiset

klo 14.50‒15.10 palkintojen jako

Tulossivu

Kilpailuista koostelähetys YLE TV2 sunnuntaina 17.12. klo 14.55-15.55

Lisätiedot kisajärjestäjän Joensuun Katajan sivuilla: http://joka.sporttisaitti.com/kilpailut/sm2013/


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024