Uutiset

Muodostelmaluistelun 2.SM-valinta/Team Unique ja Team Fintastic ykköset

Muodostelmaluistelun 2. SM-valinta/MM-valintakilpailu 8.-9.12.

Team Unique ja Team Fintastic voittajat Espoossa

(lehdistötiedote)

Muodostelmaluistelijat kilpailivat viikonloppuna Espoossa toisessa SM-valintakilpailussa sekä samalla antoivat näyttöjä kevään MM-kilpailuja varten. Seniorisarjan voiton vei HSK:n Team Unique, joka oli kilpailun johdossa jo lyhytohjelman jälkeen. Toiseksi sijoittui vapaaohjelmakilpailun voittanut HL:n Marigold IceUnity, 0,95 pistettä voittajasta jääneenä. Kolmanneksi jätettiin tällä kertaa HTK:n Rockettes 177,59 pisteellä. ETK:n Revolutions oli neljäs 160,99 pisteellä.

Team Uniquelle voitolla oli valmentaja Mirjami Penttisen mukaan joukkueelle tärkeä psyykkinen merkitys. Lokakuussa Finlandia Trophy kilpailun voittaja ja Tampereen valintakisan kolmonen luisteli viikonlopun aikana kaksi tasavahvaa ohjelmaa ja osoitti olevansa kovaa valuuttaa kun MM-valintojen aika koittaa. Joukkueella on MM-hopea vuodelta 2009 kun Rockettes ja Marigold ovat vieneet vuosien varrella yhteensä 15 MM-mitalia, joista molemmilla 3 kultaista.

Kun Team Uniquen pisteet kuulutettiin, ei joukkueen riemulla ollut rajoja.

– Olemme oppineet taistelemaan. Tämä voitto antoi meille uutta uskoa, varsinkin kuin se ei tullut muiden epäonnistumisilla vaan omilla ansioillamme, valmentaja Mirjami Penttinen iloitsi.

Junioreiden kilpailun voitti HTK:n Team Fintastic 160,18 pisteellä. Toiseksi sijoittui vapaaohjelmakilpailun ykkönen HL:n Musketeers 157,83 pisteellä ja kolmanneksi HSK:n Team Mystique pistein 147,52.

Espoon kilpailu ratkaisi samalla junioreiden eli alle 19-vuotiaiden MM-edustajat. Suomen Taitoluisteluliiton valintakriteereiden perusteella, että edustajiksi MM-kotikisoihin Helsinkiin valittaneen Team Fintastic  ja Musketeers. Suomen Taitoluisteluliitto vahvistaa valinnat kokouksessaan ensi viikolla. Helsingin MM-kilpailut ovat historialliset, sillä kyseessä ovat junioreiden ensimmäiset viralliset MM-kilpailut. Suomi tavoittelee kilpailusta kahta mitalia: kultaa ja hopeaa.

Senioreiden kohdalla MM-valinnat ovat vielä auki. Kaksi edustajaa huhtikuisiin MM-kisoihin Bostoniin valitaan Suomen mestaruuskilpailuiden jälkeen helmikuussa. Suomen mestaruuden voittanut joukkue valitaan automaattisesti MM-edustajaksi ja toinen kolmen valintakilpailun sijalukujen pistekertoimien perusteella.

Junioreiden lopputulokset:
http://www.figureskatingresults.fi/results/1213/MLSM2VK/CAT007RS.HTM

Senioreiden lopputulokset:
http://www.figureskatingresults.fi/results/1213/MLSM2VK/CAT008RS.HTM

**********************************************************

 Team Unique johtaa Espoossa

Muodostelmaluistelijat kilpailivat lauantaina Espoossa kauden toisessa SM-valinnassa. Samalla joukkueet karsivat paikoista kevään MM-kisoihin.
HSK:n Team Unique onnistui räväkällä sekä vauhdikkaalla tu flow -lyhytohjelmallaan ja johtaa 65,07 pisteellä.  Ohjelma oli illan virheettömin ja joukkue luisteli sen hyvällä intensiteetillä. HL:n Marigold IceUnity on toisena pistein 62,55 ja HTK:n Rockettes on kolmantena 58,68 pisteellä. Sekä Kaisa Niemisen valmentama Rockettes että Anu Oksasen Marigold sortuivat lyhytohjelmissaan virheisiin: molemmat joukkueet törmäilivät läpimenossa ja yhdenaikaisuudessakin oli paikoittain toivomisen varaa.

– Joukkue luisteli tänään äärimmäisen hyvin ja hyvällä meiningillä. Tytöt ottivat irti niin paljon kuin oli otettavissa, Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen sanoi ohjelman jälkeen.

Neljäntenä oleva ETK:n Revolutions kirii kovaa vauhtia kiinni Suomen kolmea, maailman kärjessä olevaa, joukkuetta. Joukkueella on lyhytohjelman jälkeen 53,78 pistettä.

Junioreiden lyhytohjelman johdossa HTK:n Team Fintastic I want it -ohjelmallaan. Joukkueella on kasassa 53,79 pistettä. Tasaväkisen kilpailun toisena on HSK:n Team Mystique 52,50 pisteellä ja kolmantena on EVT:n Ice Steps pistein 50,00. HL:n Musketeers on tiukasti neljäntenä 47,03 pisteellä. Junioreiden huominen vapaaohjelma kilpailu on mielenkiintoinen, sillä silloin ratkeaa kaksi edustuspaikkaa maaliskuisiin junioreiden MM-kotikisoihin Helsinkiin. Kyseessä on historiallinen kilpailu, sillä viralliset MM-kilpailut järjestetään alle 19-vuotiaiden sarjassa ensimmäistä kertaa. 

Noviisien ykköslohkon voittajaksi luisteli HL:n Starlights ennen ETK:n Blue Arrowsia ja HTK:n Finettesiä. Kakkoslohkon voittajaksi luisteli EVT:n Dream Steps, toiseksi HSK:n Team Dynamique ja kolmanneksi Blue Diamonds JyTls.

Tulokset ja aikataulut:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1213/MLSM2VK/index.htm

*************************************************************
(lehdistötiedote)

Junioreiden edustajat MM-kotikisoihin ratkeavat viikonloppuna

 

Muodostelmaluistelun SM-sarjojen 2. valintakilpailu käydään Espoon Barona Areenalla 8.-9.12. Kilpailussa ratkeaa, mitkä kaksi joukkuetta edustaa Suomea maaliskuussa lajin ensimmäisissä junioreiden MM-kilpailuissa Helsingissä. Kilpailu Baronalla onkin tämän kauden ainoa mahdollisuus nähdä pääkaupunkiseudulla SM-tason muodostelmaa ennen junioreiden MM-kotikisoja.

Muodostelmaluistelussa Suomi on maailman menestyksekkäin maa, ja keskinäinen kilpailu on kova, sillä vain kaksi joukkuetta pääsee MM-kilpailuihin.

Kauden ensimmäisessä kilpailussa Tampereella kultaa vei SM-seniorisarjassa Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes ja hopeaa Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity.  Molemmat ovat kolminkertaisia maailmanmestareita ja Team Unique, joka oli Tampereella kolmas, on vuoden 2009 MM-hopeamitalisti. Espoossa järjestettävän toisen kilpailun painoarvo on ensimmäistä suurempi, vaikka senioreiden edustuspaikat ratkeavat lopullisesti vasta helmikuun Suomen mestaruuskilpailuissa.

 

Tänä vuonna juniorisarja eli alle 19-vuotiaat on erityisen mielenkiintoinen, sillä sarjan ensimmäiset viralliset maailmanmestaruudet ratkotaan kotiyleisön edessä Helsingissä  8. ja 9. maaliskuuta 2013. Aiemmin World Challenge Cupin nimeä kantanut kilpailu on ollut suomalaisittain menestyksekäs. Suomalaisjoukkueet Musketeers ja Team Fintastic ovat saavuttaneet historian aikana yhteensä 20 mitalia, joista 11 on ollut kultaista.  Kauden ensimmäisessä kilpailussa Tampereella joukkueet veivät kultaa ja hopeaa näyttäen olevansa vahvasti kiinni edustuspaikoissa myös tällä kaudella.

 

Suomessa muodostelmaluistelun kansalliset kilpailut mittaavat jokaisessa ikäluokassa, missä maailman taso tällä hetkellä lepää.  Parhaat 10-15-vuotiaat SM-noviisitkin yltävät kansainvälisissä kilpailuissa aina kärkimitaleille. Espoon kilpailuissa noviiseille on jaossa vielä kuusi paikkaa helmikuun SM-kilpailuun Turkuun.

 

Espoossa kilpailee yhteensä yli 800 luistelijaa. Kaiken kaikkiaan Suomesta löytyy 153 kilpailevaa muodostelmaluistelujoukkuetta, joista SM-valintakilpailussa nähdään 4 seniorijoukkuetta, 14 juniorijoukkuetta ja 18 noviisijoukkuetta.

Tulossivu

http://www.figureskatingresults.fi/results/1213/MLSM2VK/index.htm


Kilpailun aikataulu

Lauantai

SM-Noviisit  kilpailu alkaa klo 12.30

SM-Juniorit  lyhytohjelma klo 16.45

SM-Seniorit  lyhytohjelma klo 19.30

 

Sunnuntai

SM-Juniorit   vapaaohjelma klo13

SM-Seniorit  vapaaohjelma klo 16

 

Kilpailun verkkosivut www.hl.fi


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024