Uutiset

Kiira Korpi GP-finaalissa hienosti neljäs

Kiira Korpi sijoittui Sotŝissa käydyssä taitoluistelun GP-finaalissa neljänneksi. Suomalainen keräsi kilpailusta yhteispisteet 174,94. Perjantain onnistuneen lyhytohjelman jälkeen neljänneltä sijalta vapaaohjelmaan lähtenyt Korpi suoriutui kohtuullisesti myös vapaaohjelmastaan, vaikka ohjelma sisälsikin muutamia helpotuksia. Korven valmistautumista kilpailuun haittasi viime viikkoina selän kivulias lihasjumi sekä viime viikolla iskenyt kuumeinen vatsatauti. Vaikka kilpailuun valmistautuminen olikin kaikkea muuta kuin optimaalinen, oli Korpi lopulta tyytyväinen ensimmäiseen GP-finaaliinsa aikuisten sarjassa. Loisteliaan lyhytohjelman jälkeen hän kertoi joutuneensa hakemaan latautumista sekä nälkäistä tunnetta ennen vapaaohjelmaa ja muistuttamaan itselleen, että kilpailu ei ole vielä ohi. Vapaaohjelmassa Korpi oli lopulta viides.

– Olen helpottunut että kilpailu meni näinkin hyvin. Jaksoin fyysisesti yllättävän hyvin. Näin rajuista lähtökohdista en ole ennen kilpailuun lähtenytkään, Korpi sanoi.

– Olen tyytyväinen, että vapaaohjelmassa haparointien jälkeen sain koottua itseni. Tämä oli todellinen taisteluohjelma.

Korpi oli myös iloinen kokemuksesta saada luistella tulevalla olympiajäällä.

– Minulle jäi kilpailusta hyvät muistot. Tänne on kiva palata uudelleen olympialaisiin, Korpi pohti.

Korpi oli ensimmäinen suomalainen nainen, joka saavutti paikan GP-fnaalissa. Vuonna 2005 Korpi selvitti tiensä junioreiden GP-finaaliin, joka käytiin Helsingissä. Tuolloin tuomisina on niin ikään neljäs sija.

GP-finaalin naisten sarjan voittajaksi luisteli ylivoimaisesti kaksinkertainen maailmanmestari Japanin Mao Asada 196,80 pisteellä. Asada oli ykkönen molemmissa ohjelmissa. Toiseksi sijoittui Yhdysvaltojen Ashley Wagner 181,93 ja kolmanneksi Japanin Akiko Suzuki 180,77 pisteellä. Kuuden kilpailijan joukossa viidenneksi sijoittui Venäjän 15-vuotias Elizaveta Tuktamysheva 173,75 pisteellä ja kuudenneksi Yhdysvaltojen Christina Gao pistein 154,54.

Kiira Korpi kilpailee seuraavan kerran viikon päästä käytävissä SM-kilpailuissa Joensuussa. Tiukan ja vaativan syksyn vastapainoksi tamperelainen aikoo nauttia hieman rennommasta kilpailufiiliksestä ennen seuraavaa koitosta, tammikuisia EM-kilpailuja.

 

http://www.isuresults.com/results/gpf1213/CAT002RS.HTM

 

*********************************************************

Taitoluistelun GP-finaali: Kiira Korpi neljäntenä kauden ennätyspistein

 

Kiira Korpi on Sotŝissa luisteltavan GP-finaalin lyhytohjelmakilpailun jälkeen neljäntenä. Korpi onnistui jälleen lyhytohjelmassaan ja saavutti uudet kauden ennätyspisteet 63,42. 24-vuotiaan tamperelaisen ohjelma sisälsi kolmois-kolmois-yhdistelmän, sekä sujuvan kolmoisritin ja kaksoisakselin. Kaikista muista elementeistä hän ansaitsi tuomareilta plussaa, paitsi hyppy-yhdistelmän jälkimmäisestä tulpista  jonka alastulo oli hiukan vajaa. Vatsataudin kourissa vielä viikko sitten kärvistelleen luistelijan suoritus oli sujuva ja siitä huokui varmuus sekä hyvä tunnelma, joka on Korven luistelulle ominaista.

Hyvin tasaväkisen kilpailun kärjessä on odotetusti Japanin Mao Asada  66,96 pisteellä, ennen Yhdysvaltojen Ashley Wagneria 66,44 ja Japanin Akiko Suzukia 65,00, jotka kaikki onnistuivat ohjelmissaan.  Kuuden luistelijan joukossa viidentenä on Venäjän Elizaveta Tuktamysheva 56,61 ja kuudentena Yhdysvaltojen Christina Gao 48,56 joka pääsi kilpailuun mukaan varasijalta, Venäjän Julia Lipnitskayan loukatessa päänsä harjoituksissa.

Naisten vapaaohjelma luistellaan lauantaina. Kiira Korpi ei asettanut kilpailuun lähdettäessä itselleen varsinaista tulostavoitetta. Selän lihasjumi ja sairastelu viime viikkoina olivat vähällä estää koko kilpailumatkan. Korpi luistelee GP-finaalissa ensimmäisen kerran urallaan.

Tulossivu:

http://www.isuresults.com/results/gpf1213/CAT002RS.HTM


**************************************************************

Taitoluistelun GP-finaali: Kiira Korven tunnelmat ennen kilpailun alkua

(lehdistötiedote)

Alkukausi on osoittanut, että Kiira Korpi saattaa olla matkalla kohti uransa parasta kauttaan. Syksyn GP-sarja alkoi vakuuttavasti Kiinan osakilpailun kolmannella sijalla ja jatkui Moskovassa, jossa Korpi nappasi uransa toisen GP-voiton. Kahden osakilpailun tulokset riittivät helposti arvostettuun finaaliin, johon kelpuutettiin osakilpailujen kuusi parasta luistelijaa. Korpi on ensimmäisenä suomalaisnaisena yksi heistä.

Korpi ja valmennustiimi, Maaret Siromaa-Susanna Haarala, ovat matkustaneet keskiviikkoaamuna kisakaupunkiin Venäjän Sotŝiin. Naisten lyhytohjelma luistellaan perjantaina. Lähtö ei ollut kuitenkaan aivan itsestään selvää, sillä epäonni oli vähällä kaataa kolmikon haaveet päästä testaamaan olympiajäätä ainoan kerran ennen vuoden 2014 talvikisoja.

Vastoinkäymisiä alkoi ilmaantua pian voitokkaan Moskovan kisan jälkeen, kun ärhäkkä selän lihaskramppi piti luistelijan pois jäältä viikon verran. Levon jälkeen harjoituksia jatkettiin varovaisesti. Kun pahimmasta säikähdyksestä selvittiin, päätti useamman päivän kuumeinen vatsatauti hankaloittaa valmistautumista syksyn tärkeimpään kilpailuun. Viime lauantaina Korpi saattoi ottaa tunnustelevia askelia jäällä ja vasta maanantain harjoitusten jälkeen kolmikko teki lopullisen päätöksen kilpailuun osallistumisesta. Vielä viikko sitten kisamatka näytti kaikkinensa lähes toivottomalta.

– Vatsataudin pitkittyessä mielessä kyllä kävi, että mitähän tästä oikein tulee. On oikeastaan pieni ihme, että tänne asti olen kaiken tämän jälkeen selvinnyt, Korpi sanoi.

– Vaikka valmistautuminen on ollut rikkonaista, minulla oli kova halu kuitenkin yrittää ja päätin yhdessä valmentajieni kanssa osallistua kilpailuun. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta kun pääsin GP-finaaliin, joka on ollut jo pitkään unelmani.

Sijoitustavoitteita ei Korpi ole finaaliin asettanut. Alkukauden hyvä harjoitusjakso ja onnistumiset kilpailuissa auttavat varmasti osaltaan, mutta hän haluaa olla realisti.

– Minulle on pääasia, että saan järkevät kokonaisuudet kasaan. Mutta toisaalta, voihan se mennä hyvinkin. On sitä ennenkin lähdetty kisaan melko heikoista lähtökohdista, Korpi muisteli hymyillen.

 

Lisätiedot:

http://www.isuresults.com/events/fsevent00051420.htm

Kiira Korven historiallinen GP-finaalipaikka ehdolla vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi Suomen Urheilugaalassa!

Yleisöäänestys internetissä 5.12-11.12.2012. Kymmenen finalistia julkaistaan 12. joulukuuta, jonka jälkeen äänestys jatkuu mobiiliäänestyksenä tammikuun gaalaan saakka. Käy äänestämässä suosikkiasi täällä.


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024