Uutiset

Aikuisjäätanssin juhlaa Helsingin Jäähallissa 7.12.

Susanna Rahkamon 10-vuotisjuhlatreenit aikuisjäätanssijoille perjantaina 7.12.2012 Helsingin Jäähallissa

Susanna Rahkamon Jäätanssikoulu täyttää tänä syksynä 10 vuotta. Koulu aloitti Johanneksen kentän rusettiluistelijoiden suojissa ja toimii nykyään HSK:ssa eli Helsingfors Skridskoklubbissa. Koulussa on sekä nuorten valmennusryhmiä että kaksi aikuisryhmää. 

 

Aikuisjäätanssi on Suomessa vielä harvinainen laji. HSK:n lisäksi sitä on tarjolla vain Espoon Taitoluisteluklubissa. Tänä syksynä aikuisjäätanssissa on otettu Suomessakin ohjelmaan Euroopassa suosittu soolotanssi, jota tanssitaan ilman paria.

 

Aikuisten harrastusryhmissä luistelee kymmenisen paria sekä useita soolotanssijoita. Vuosittain muutama aikuispari osallistuu kilpailuihin myös ulkomailla. Aikuiset tanssivat jäällä 1-2 kertaa viikossa ja tavoitteellisesti kilpailuihin harjoittelevat aikuisparit useita kertoja viikossa. Aikuisten ryhmissä ikähaitari on 25 ikävuodesta pitkälle yli kuudenkymmenen. Mukana on vastikään lopettaneita taitoluistelijoita, nuoruudessa luistelleita ja lastensa harrastuksen myötä tai muuten vain trendikkään lajin löytäneitä aikuisia. 

 

Jäätanssikoulun valmennusryhmissä harjoittelee useita kertoja viikossa myös kymmenkunta nuorta paria, jotka tähtäävät tosissaan menestys mielessään. Kansainvälisillä kentillä kilpailevat jäätanssin edustusparit Henna Lindholm-Ossi Kanervo ja Olesia Karmi-Max Lindholm ovat myös koulun kasvatteja.

Susanna Rahkamo vetää juhlavuoden kunniaksi harjoitukset aikuisille perjantaina 7.12.2012 Helsingin Jäähallin harjoitushallissa klo 20.30-21.30. Sitä ennen nuorten valmennusryhmillä on harjoitukset klo 19.30-20.30. 

 

Lisätietoja:

Jäätanssin nuorten valmennusryhmät Merja Lindholm 040 5312 419 Aikuisjäätanssista HSK: Ilppo Greis 040 720 7139 ja ETK Espoo: Susanna Peltola 050 5944 653.

 


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024