Uutiset

Ml. 1. SM-valintakilpailu/tulokset ja tunnelmat

Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailu Tampereella

(lehdistötiedotteet)

Rockettes ja Team Fintastic ykköset Tampereella

Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailun seniorisarjan voitti HTK:n Rockettes yhteispisteillä 189,70. Toiseksi sijoittui HL:n Marigold IceUnity pistein 185,12. Kumpikin joukkue ansaitsi sijoituksillaan ensimmäiset kiinnitykset MM-edustuspaikkoihin. Edessä on kuitenkin vielä toinen valintakilpailu sekä SM-kilpailut ennen lopullisten edustuspaikkojen ratkaisemista, joten kaikki on vielä mahdollista.

Rockettes voitti lyhytohjelmakilpailun lauantaina, mutta joutui taipumaan Marigoldille vapaaohjelmassa. Silti Rockettesin Illuusio -vapaaohjelma sujui tyylikkäästi tunteella ja joukkue keräsi siitä 122,74 pistettä. Apunaan koreografian työstössä on ollut Suomen kansallisbaletin tanssija Anandah Kononen. Joukkueen valmentaja Kaisa Nieminen oli tyytyväinen joukkueensa suorituksiin viikonlopun aikana.

–        Olen ylpeä tästä kisasta ja odotan innoissani loppukautta. Näistä suorituksista on hyvä lähteä kasvattamaan ja hiomaan ohjelmia vielä lisää.

Vapaaohjelman ykkönen, Marigold IceUnity, joutui taipumaan kokonaiskilpailussa Rockettesille. Vapaaohjelma Chess – The Game of Love oli dynaaminen ja varmanoloinen. Valmentaja Anu Oksanen olikin helpottunut kilpailujen päätyttyä.

–        Alkukaudessa on aina oma jännityksensä kun pääsee esittämään molemmat ohjelmat ja näkemään muiden suorituksia. Olen ohjelmien yleisilmeisiin tyytyväinen. Nyt lähdetään työstämään enemmän teknistä puolta, Oksanen sanoi.

Pronssille sijoittui HSK:n Team Unique yhteispistein 180,98. Tunteellinen vapaaohjelma Living Proof oli liukuva ja ehjä, mutta blokissa sattui harmittava kaatuminen. Neljänneksi tuli viime kaudella SM-senioreihin noussut ja paljon kehittynyt ETK:n Revolutions. Molempina päivinä onnistuneet ohjelmat keräsivät joukkueelle uudet ennätyspisteet 163,02. Juniorisarjan voitti HTK:n Team Fintastic ennen Musketeersia (HL) ja Team Mystiqueta (HSK). Junioreilla on jäljellä vielä toinen valintakilpailu jonka jälkeen selviävää, mitkä kaksi joukkuetta valitaan edustamaan Suomea junioreiden MM-kotikisoihin Helsinkiin maaliskuussa. Ensimmäiset kiinnitykset paikkoihin saivat Team Fintastic ja Musketeers.

 

Seniorit, lopputulokset:
http://www.figureskatingresults.fi/results/1213/MLSM1VK/CAT004RS.HTM

 

Juniorit, lopputulokset:
http://www.figureskatingresults.fi/results/1213/MLSM1VK/CAT003RS.HTM

 

**********************************************************

Muodostelmaluistelijat aloittivat kautensa Tampereella, jossa kilpaillaan ensimmäisessä SM-valintakilpailussa. Lyhytohjelman johdossa on Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes pistein 66,96.

Toisena on Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity 61,66 ja kolmantena Helsingin Luistinklubin Team Unique, jolle sattui kaatuminen läpimenossa. Joukkue sai ohjelmastaan 61,34 pistettä. Kilpailussa neljäntenä on Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions 55,40.

Junioreiden lyhytohjelmakilpailun voitti Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic 53,42 ennen Helsingin Luistelijoiden Musketeersia 49,66 ja Helsingin Luistinklubin  (HSK) Team Mystiqueta 47,22.

Noviisien I-lohkon voitti HTK:n Finettes ennen HL:n Starlightsia ja ETK:n Blue Arrowsia. II-lohkon voitti EVT:n Dream Steps, toiseksi tuli HSK:n Team Dynamique ja kolmanneksi JyTLSin Blue Diamonds.

Seniorit, lyhytohjelma:
http://www.figureskatingresults.fi/results/1213/MLSM1VK/CAT004RS.HTM

Juniorit, lyhytohjelma:
http://www.figureskatingresults.fi/results/1213/MLSM1VK/CAT003RS.HTM

Noviisien I-lohko, lopputulokset:
http://www.figureskatingresults.fi/results/1213/MLSM1VK/CAT001RS.HTM

Noviisien II-lohko, lopputulokset:
http://www.figureskatingresults.fi/results/1213/MLSM1VK/CAT002RS.HTM


************************************************

Muodostelmaluistelukausi käyntiin Tampereella: kilpailu MM-edustuksista alkaa

Muodostelmaluistelijat aloittavat kamppailun sekä junioreiden että senioreiden MM-edustuksista Tampereen jäähallissa 10. ja 11. marraskuuta. Kyseessä on samalla kauden ensimmäinen SM-valintakilpailu, josta osa joukkueista selvittää tiensä helmikuisiin Turun SM-kilpailuihin. Seniorisarjassa, jossa kilpailee kaiken kaikkiaan vain neljä joukkuetta, pääsy SM-kisaan on jo ensimmäisen kilpailun jälkeen selvä. Junioreissa kauden molemmista SM-valintakilpailuista valikoituu yhteensä 12 joukkuetta SM-kilpailuun, kuten myös noviiseissa.

Suomessa muodostelmaluistelun kansalliset kilpailut ovat joka ikäluokassa mittari, missä maailman taso tällä hetkellä lepää. Seniorisarjan Marigold IceUnity sekä Rockettes ovat molemmat kolminkertaisia maailmanmestareita ja Team Unique, vuoden 2009 MM-hopeamitalisti. Espoolainen Revolutions on ryhmän tuorein kokoonpano, mutta on silti jo väläyttänyt tasokkaita kansainvälisiä otteita. Tampereen GoldenBlades kilpaili vielä viime vuonna, mutta ei saanut tälle kaudelle joukkuetta kasaan.
Lajin kasvava suosio maassamme näkyy luistelijamäärissä, sillä Tampereella kilpailee yhteensä yli 800 luistelijaa aina kymmenestä ikävuodesta ylöspäin. Kaiken kaikkiaan Suomesta löytyy 153 kilpailevaa muodostelmaluistelujoukkuetta.

Suomalaiset ovat tottuneet maassamme vuosittain kovaan ja tasaväkiseen keskinäiseen kilpailuun, jonka lopputulemana vain kaksi joukkuetta pääsee tavoittelemaan maailmanmestaruutta. Myös juniorisarja eli alle 19-vuotiaat on tänä vuonna suomalaisittain erityisen mielenkiintoinen, sillä sarjan ensimmäiset viralliset maailmanmestaruudet ratkotaan kotiyleisön edessä Helsingissä, 8. ja 9. maaliskuuta 2013. Aiemmin World Challenge Cupin nimeä kantanut kilpailu onkin ollut suomalaisittain menestyksekäs. Suomalaisjoukkueet Team Fintastic ja Musketeers ovat saavuttaneet historian aikana yhteensä 20 mitalia, joista 11 on ollut kultaista. Viime kevään aikuisten MM-kilpailut katkaisivat suomalaisittain jo vuosia jatkuneen mitaliputken, ja tuloksena oli hienoinen pettymys; Rockettesin neljäs ja Marigoldin kuudes sija. Mestaruuden vei viiden vuoden tauon jälkeen Ruotsi.

Tampere on senioreille yksi kolmesta valintakilpailusta huhtikuisiin MM-karkeloihin Bostoniin. Juniorit ottavat mittaa toisistaan Tampereen kilpailun jälkeen vain kertaalleen, jonka jälkeen kaksi himoittua edustuspaikkaa MM-kotikisoihin ratkeaa. Suomalaisten tavoitellessa MM-tasolta aina kahta mitalia – kultaa ja hopeaa – ei lajin SM-valintakilpailujen arvoa parane Suomessa vähätellä.

 

1.SM-valintakilpailun aikataulu: http://tappara.fi/taitoluistelu/ml-1-sm-valintakilpailut/aikataulu

Suomen Taitoluisteluliiton MM-kilpailujen valintakriteerit:
http://www.stll.fi/luistelijalle/huippuluistelu/arvokilpailujen-valintakriteerit/muodostelmaluistelu/


Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024
Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty 14.6.2024