Uutiset

Kiinan GP-kilpailu 2.-4.11./Kiira Korpi kolmas

Kiira Korpi GP-kilpailussa Kiinan Shanghaissa 2.-4.11.

Korpi nousi kolmanneksi Kiinan GP-kilpailussa

 

Kiira Korpi sijoittui Kiinan Shanghaissa käydyssä GP-osakilpailussa kolmanneksi, uusin virallisin ennätyspistein 169,86. Kilpailun voitti kaksinkertainen maailmanmestari Japanin Mao Asada 181,76 ennen nuorten maailmanmestaria, Venäjän 14-vuotiasta Julia Lipnitskaiaa 177,92.

Korpi oli lyhytohjelmassa vasta neljäs, mutta vapaaohjelma nosti hänet yhden sijan ylöspäin. Korven vapaaohjelmassa oli teknisesti paljon hyvää, vaikka hän sortuikin muutamiin hyppyhelpotuksiin.  Perjantain lyhytohjelman kompastuskiveksi koitunut kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmä onnistui kuitenkin vakuuttavasti vapaaohjelmassa. Myös kolmoislutz, kolmoisritti-yhdistelmä sekä kaksoisakselit sujuivat helposti. Sen sijaan kolmoisflippi sekä toinen kolmoisriteistä jäivät yksinkertaisiksi. Ohjelman esittämiseen liittyvät komponenttipisteet olivat kuitenkin ansaitusti naisten kilpailun toiseksi korkeimmat. Myös piruetit arvioitiin korkeimmalle mahdolliselle tasolle eli nelostasolle. Tamperelainen oli ohjelmansa jälkeen positiivisella mielellä.

– Ohjelman alku oli todella hyvä. Minulle oli tärkeää onnistua vaikeimmissa elementeissä. Alun onnistumisen jälkeen, ennen kolmoisflippiä, ajatukseni herpaantui hiukan hetkeksi.

– Minua kyllä jännitti tänään aika paljon, mutta tietynlaisen latauksen hakeminen oli ihan tietoista. Pystyn yleensä parempaan suoritukseen kun saan tarpeeksi jännitystä mukaan. Finlandia Trophyssa esimerkiksi minulla oli hiukan liian tyytyväinen olo onnistuneen lyhytohjelman jälkeen. Ohjelman tunnelma ja esitys olivat täällä siten mielestäni paremmat kuin Finlandia Trophyssa, Korpi sanoi.

Mitalisija helpottaa Korven mahdollisuuksia selvittää tiensä joulukuussa käytävään GP-finaaliin, jonne kelpuutetaan osakilpailujen kuusi parasta naisluistelijaa. Suomalaisittain historiallisen finaalipaikan saavuttaminen vaatii onnistumisen myös toisessa osakilpailussa, joka Korvella on heti ensi viikolla Moskovassa. Tiukka kisatahti aikaeroineen ei kuitenkaan kokenutta kilpailijaa huoleta.

– Uskon, että Moskovan kisa menee tässä imussa. Eipä tarvitse miettiä lähipäivinä mitään muuta kuin luistelua, hyväntuulinen Korpi sanoi.

Vielä ennen kotiinpaluuta mitalistit ja kilpailussa parhaiten sijoittuneet esiintyvät kiinalaisyleisölle loppunäytöksessä. Kilpailujärjestäjät kävivät kutsumassa suomalaisen näytökseen jo ennen vapaaohjelmakilpailun alkua. Heille kun ei ollut väliä, oliko suomalainen mitalistien joukossa vai ei. Tärkeintä oli saada hänet näytökseen mukaan.

 

Tulokset:

http://www.isuresults.com/results/gpchn2012/CAT002RS.HTM

 

****************************************************

Korpi neljäntenä lyhytohjelman jälkeen

Kiira Korven GP-avaus Kiinan Shanghaissa tuotti lyhytohjelmakilpailun neljännen sijan pisteillä 59,69. Korpi on johdossa olevaa Venäjän Julia Lipnitskaiaa perässä vain 3,37 pistettä.  Suomalaisella olisi ollut mahdollisuudet vielä parempaankin. Korvelle sattui nimittäin epäonnistuminen hyppy-yhdistelmässä, jossa ensimmäisen kolmoistulpin jälkeen hän joutui tekemään ylimääräisen pyörähdyksen ennen toista hyppyä, joka jäi lopulta vain kaksoistulpiksi.  Muutoin kolmoisritti sekä pakollinen kaksoisaksel napsahtivat laadukkaasti paikoilleen. Myös piruetit sekä ohjelman esittämiseen liittyvät komponenttipisteet kasvattivat mukavasti tamperelaisen pistepottia, ja ero kolmen kärkeen muodostui näin minimaaliseksi.

 

Kilpailun johdossa on lokakuisen Finlandia Trophy Espoonkin voittanut Venäjän 14-vuotias Lipnitskaia. Hän hyppäsi kepeästi mm. vaativan kolmoislutz-kolmoistulppi -yhdistelmän ja kasvatti pistesaalistaan huikeilla, notkeutta vaativilla pirueteillaan. Toisena on Japanin Mao Asada pistein 62,89 ja kolmantena Yhdysvaltojen Mirai Nagasu 59,76. Kilpailun kärki on tasainen, sillä viidentenä oleva Kiinan Zijun Li on korvesta vain 0,48 pisteen päässä.  Vapaaohjelma luistellaan lauantaina.

Kaikki tulokset: http://www.isuresults.com/results/gpchn2012/

*****************************************************************
Kilpailun aikataulut ja tulokset löytyvät linkistä
http://www.isuresults.com/results/gpchn2012/

Kiiran mukana on valmentaja Maaret Siromaa sekä ISU:n nimeämänä teknisenä spesialistina (miehissä ja naisissa) Pirjo Uimonen.

YLE Urheilun nettisivuilta www.yle.fi/urheilu voi katsoa kilpailuja livenä, tosin ilman selostusta, seuraavasti:

Perjantai 2.11.
Taitoluistelun Kiinan GP: Jäätanssin lyhytohjelma klo 9.55-11.10 (video, selostamaton)
Taitoluistelun Kiinan GP: Naisten lyhytohjelma klo 11.25-12.55 (video, selostamaton)
Taitoluistelun Kiinan GP: Miesten lyhytohjelma klo 13.25-14.55 (video, selostamaton)
Taitoluistelun Kiinan GP: Parien lyhytohjelma klo 15.10-16.30 (video, selostamaton)

Lauantai 3.11.
Taitoluistelun Kiinan GP: Jäätanssin vapaaohjelma klo 8.55-10.20 (video, selostamaton)
Taitoluistelun Kiinan GP: Naisten vapaaohjelma klo 10.35-12.20 (video, selostamaton)
Taitoluistelun Kiinan GP: Miesten vapaaohjelma klo 12.30-14.20 (video, selostamaton)
Taitoluistelun Kiinan GP: Parien vapaaohjelma klo 14.30-17.30 (video, selostamaton)

Myös YLE:n TV2 näyttää GP-kisoja viikonlopun aikana.


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024