Uutiset

Art on Ice -show Suomeen 9.2.2013

Art on Ice: Leona Lewis ja taitoluistelun maailmanhuiput Helsinkiin 9. helmikuuta 2013

 

Art on Ice jääspektaakkeli saapuu ensimmäistä kertaa Helsinkiin, Hartwall Areenaan, 9. helmikuuta 2013. Taitoluistelun EM-, MM- ja olympiamitalistien tähdittämä show on tunnettu myös akrobaateistaan, valoefekteistään sekä artisteista musiikkimaailman huipulta. Art on Icen kuumimpana solistina esiintyy tällä kertaa Iso-Britannian suosituimpiin naisartisteihin kuuluva Leona Lewis, joka ponnahti kuuluisuuteen voittamalla vuoden 2006 X-Factor -kilpailun maassaan. Lewisin toinen single ”Bleeding Love” oli maailman myydyimpien singlejen joukossa vuonna 2008. Tieto Lewisin mukanaolosta julkaistiin torstaina Art on Ice Production AG:n lehdistötilaisuudessa Zurichissä.

 

Hartwall Areenassa esiintyvät mm. seuraavat luistelijakuuluisuudet: kaksinkertainen maailmanmestari Stéphane Lambiel, olympiavoittajat Jewgeni Plushenko sekä Shizuka Arakawa, nelinkertaiset pariluistelun maailmanmestarit ja olympiamitalistit Aljona Savchenko-Robin Szolkowy, Euroopan mestarit ja kaksinkertaiset pariluistelun MM-hopeamitalistit Tatiana Volosozhar-Maxim Trankov, kaksinkertaiset jäätanssin Euroopan mestarit ja MM-mitalistit Nathalie Péchalat-Fabian Bourzat, vuoden 2011 Euroopan mestari Sarah Meier ja vuoden 2011 nuorten maailmanmestari Adelina Sotnikova. Helsingin showssa helmikuussa esiintyvät myös EM-hopeamitalisti Kiira Korpi sekä muodostelmaluistelun kolminkertainen maailmanmestarijoukkue Rockettes. Aikaisempina vuosina suomalaisista kutsun gaalan esiintyjäkaartiin ovat saaneet jäätanssijat Susanna Rahkamo-Petri Kokko sekä Laura Lepistö.

Luistelun lisäksi yleisöä viihdyttävät yhtye 2Cellos eli Kroatian Stjepan Hauser ja Slovenian Luka Sulic, jotka ovat niittäneet mainetta Sir Elton Johninkin maailmankiertueella, sekä saksalais-kanadalainen René Bazinet, joka on eräs Cirque du Soleilin tunnetuimmista klovneista kautta aikojen. Kyseessä on siis paljon enemmän kuin pelkkä luistelugaala. Art on Ice tuottaakin vuosittain tarkkaan ja taitavasti rakennetun shown, jossa aistinautintoja tarjoillaan joka makuun.

 

Tapahtuman promoottorina Suomessa toimivan Infront Finlandin toimitusjohtaja Mikko Vanni uskoo, että huipputason urheilun ja kulttuurin yhdistävälle tapahtumalle on Suomessa juuri nyt tilaus.

 

– Olemme jo pitkään yrittäneet saada Art on Ice -shown Suomeen ja olen iloinen, että siinä viimein onnistuimme. Art on Ice on aikuisille, mutta yhtälailla koko perheelle suunnattu spektaakkeli, jossa mm. maailman parhaiden taitoluistelijoiden ja musiikkimaailman tähden, Leona Lewisin, esiintyminen yhdessä tuo ihan uuden ulottuvuuden Suomessa järjestettyihin huipputapahtumiin. Kyseessä on maailmanlaajuisesti arvostettu kiertue, jolle meillä Helsingissä on suuret odotukset. Esimerkiksi Zurichissä, vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, lippuja Art on Ice -kiertueelle myytiin yli 60 000. Meillä on tavoitteena täyttää yksi näytös Hartwall Areenalla, näin ensimmäisellä kerralla.

Helsingin lisäksi Art on Ice -show nähdään Zurichissä, Lausannessa, Davosissa, Tukholmassa ja St. Moritzissa. Art on Ice -kiertue on vuoden 2012 myydyimpiä areenatapahtumia maailmassa.

 

Lisätiedot Tomi Frick Infront Finland Oy p. 040 777 9996 / tomi.frick@infrontsports.com

Liput Lippupisteestä: www.lippu.fi
55/70/95 €, lapset 5-16 v. 45 €

VIP-paketit: Infront Finland Oy p. 09-424 711 00, myynti@infrontsports.com

www.artonice.com


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024