Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Lipnitskaya voittoon, Korpi toinen

 

Finlandia Trophy Espoo huipentui naisten vapaaohjelmakilpailuun, jossa taiturimainen nuori venäläisluistelija Julia Lipnistkaya häikäisi taidokkaalla luistelullaan ja nousi kilpailun voittajaksi 188,23 yhteispisteellä.

Vasta 14-vuotias Lipnistkaya osoitti hallitsevansa hermonsa naisten sarjassa. Tuore nuorten maailmanmestari esitteli hämmästyttäviä piruetteja ja liukuja ja teki tyynen kepeästi siistejä kolmoishyppyjä toinen toisensa perään.

– Olen tosi yllättynyt, etten väsynyt ohjelman aikana. Nyt on parannettavaa siinä, että haluaisin tehdä kaksoisflipin kolmoisflippinä, kunnianhimoinen Lipnistkaya arvioi suoritustaan.

Kauden tavoitteet olivat Lipnistkayalle jo selvät.

– Haluaisin päästä naisten GP-finaaliin ja uusia nuorten maailmanmestaruuden, Lipniskaya sanoi.

Suomen Kiira Korpi esitteli ensi kertaa suomalaisyleisölle uuden vapaaohjelmansa, jonka musiikki oli tuttu Once Upon a Time in America -gansterielokuvasta. Lyhytohjelmassaan loistanut Korpi teki joitakin virheitä vapaaohjelmansa hyppyelementeissä, mutta luisteli muuten laadukkaasti ja vahvasti tulkiten uuden vapaaohjelmansa. Virheistä huolimatta Korpi ylsi uuteen piste-ennätykseensä ja sai 181,16 yhteispistettä. Pisteet riittivät kuitenkin vain toiseen sijaan.

– Olen tietysti pettynyt, mutta kokonaisuudessaan tämä oli hyvä kauden avaus, Korpi pohti.

– Vapaaohjelma on nyt vaikeampi kuin viime kaudella, perussuoritus olisi riittänyt. Annoin kaikkeni, mutta yritin ehkä vähän liikaa.

Yhdysvaltojen Mirai Nagasu helpotti hieman heti ohjelman alussa hyppy-yhdistelmäänsä, mutta vauhdikas ja klassinen vapaaohjelma antoi Nagasulle mahdollisuuden esitellä voimakasta luistelua ja vahvaa hyppytekniikkaa. Viime olympialaisissa neljänneksi sijoittunut nainen päätti ohjelmansa huikeaan yhdistelmäpiruettiin. Tyylikäs kokonaisuus toi luistelijalle 163,09 yhteispistettä ja hän onnistui säilyttämään kolmannen sijan.

– Hämmennyin niin paljon yleisömäärästä, että toi minulle lisää paineita, iloinen Nagasu hämmästeli Barona Areenan täysiä lehtereitä.

– Olen onnellinen , pisteistä näkee, että hypyt ovat olleet laadukkaita. Haluan vielä parantaa monia asioita, minulla on lista taskussa, kun matkustan takaisin kotiin Yhdysvaltoihin, Nagasu hymyili.

Lyhytohjelman jälkeen kuudentena ollut Juulia Turkkila luisteli tyylikkään vapaaohjelman ja säilytti kuudennen sijansa uusilla ennätyspisteillään eli 143,04 yhteispisteellä. Beata Papp oli kahdeksas ja sai 118,95 yhteispistettä. Alisa Mikonsaari sijoittui kymmenenneksi 112,04 yhteispisteellä.

 

Tulokset:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1213/FT2012/CAT004RS.HTM

 


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024