Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Miehillä huikea kilpailu

Japanin Yuzuru Hanyu osoitti hallitsevansa taitavan teränkäytön ja kypsän tulkinnan lisäksi neloisalchowin ja -tulpin. Kepeän japanilaisen voimakas luistelu toi 248,19 kokonaispistettä ja korkeimman paikan palkintokorokkeella. Hallitseva MM-pronssimitalisti oli tyytyväinen luisteluunsa. Kaikkensa antanut Hanyu kierähti onnesta pitkin pituuttaan espoolaisjäälle kilpailusuorituksensa jälkeen.

– Olen tyytyväinen, mutta ohjelmaan mahtui muutama virhe, pedantti luistelija arvioi suoritustaan.

– Minulla ei ole tälle kaudelle tarkkoja tavoitteita, vaan haluan tutustua rauhassa uuden valmentajan valmennustyyliin, Kanadaan Brian Orserin valmennukseen siirtynyt japanilainen sanoi.

Yhdysvaltojen Richard Dornbush toi jäälle kepeän poikamaista svengiä mutta myös näyttävän neloistulpin ja vaikeita hyppy-yhdistelmiä. Dornbush ansaitsi 239,99 kokonaispistettä ja teki uuden henkilökohtaisen piste-ennätyksensä. Pisteet nostivat miehen toiselle sijalle.

– Tämä oli lähellä parasta, mihin pystyn tässä vaiheessa kautta. Olen tehnyt paljon töitä neloistulpin kanssa, ja olen tyytyväinen, että se meni hyvin tänään. Adrenaliini virtasi tänään, kuten kisoissa yleensä. Tavoitteeni oli pysyä rauhallisena, Dornbush hymyili.

Lyhytohjelman jälkeen kilpailua johtanut Espanjan Javier Fernandez räväytti heti ohjelman alkuun lennokkaan neloistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmän, mutta haparoi hieman muutamissa hyppyelementeissä. Monivivahteinen Chaplin-tulkinta toi miehelle kolmannen sijan ja 235,20 yhteispistettä.

– Ohjelmassa oli hyviä ja huonoja asioita. Yritin tänään parhaani. Jännitti lähteä jäälle, koska olin flunssassa, mutta täällä oli mukavaa kilpailla, Skate Canadaan seuraavaksi tähtäävä Fernandez sanoi.

Yhdysvaltain Johnny Weirin odotettu paluu kilpajäille kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen onnistui kohtuullisesti. Weirillä oli pientä epävarmuutta hypyissä, mutta yhdysvaltalaistähti luisteli kuitenkin linjakkaan ohjelman. Yhteispisteitä miehelle kertyi 201,42, mikä riitti neljänteen sijaan.

– Olin todella hermostunut koko päivän ja jännitin selviänkö ohjelman loppuun, pitkän tauon jälkeen kisakentille palannut Weir sanoi.

– Olen ylpeä itsestäni, että tein tämän paluun. En olisi selvinnyt tästä ilman fanejani, huojentunut Weir kiitteli.

Suomalaismiehet olivat karistaneet paineet harteiltaan lyhytohjelmakilpailun jälkeen ja jäällä nähtiin näin kauden alussa mainioita kokonaisuuksia. Parhain suomalainen oli kymmenenneksi sijoittunut Valtter Virtanen 151,93 kokonaispisteellä. Pisteet olivat miehelle uusi ennätys kansainvälisissä kilpailuissa.

– Eilinen rentous oli poissa, huolellisuutta pitää olla vielä enemmän. Olen kuitenkin tyytyväinen kokonaisuuteen. Nyt on hyvä nousukausi päällä. Lähden takaisin Saksaan treenaamaan, neloistulppia reippaasti yrittänyt Virtanen sanoi.

Suomen Matthias Versluis sijoittui 12:nneksi 144,92 kokonaispisteellä, Julian Lagus 13:nneksi 134,46 pisteellä ja Viktor Zubik 14:nneksi 131,06 pisteellä.

Finlandia Trophy Espoo huipentuu huomenna jäätanssin vapaatanssiin ja naisten vapaaohjelmakilpailuun.

Tulokset:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1213/FT2012/CAT001RS.HTM

 

 


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024