Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Miesten lyhytohjelma

Espanjan Fernandez lyhytohjelman johdossa

 

Miesten lyhytohjelmakilpailu avasi näyttävästi taitoluistelun Finlandia Trophy Espoo -kilpailun Barona Areenalla.

 

Miesten kilpailun kärkeen kiilasi 21-vuotias Espanjan Javier Fernandez. Fernandez räväytti ohjelman alkuun neloistulpin, mutta haparoi hieman yhdistelmäpiruetissaan. Charmantti esiintyjä keräsi Zorro-koreografiallaan 80,77 pistettä.

 

– Halusin nähdä miten ohjelma toimii. Tiedän jo, että siihen pitää tehdä muutama muutos, sympaattinen Fernandez sanoi.

 

Miesten kilpailussa Japanin Yuzuru Hanyu keräsi 75,57 pistettä vetävän bluesin siivittämänä. Hanyu epäonnistui neloistulpissa, mutta toi jäälle näyttäviä piruetteja ja pehmeää teränkäyttöä.

 

– Petyin kaatumiseeni. Myönnän, että Johnny Weir on sankarini, mutta haluaisin voittaa hänet täällä. Olisin pystynyt parempaankin, pettynyt japanilainen harmitteli.

 

Kolmanneksi kiilasi Yhdysvaltojen Richard Dornbush tyylikkäällä luistelullaan.

– Tämä oli hyvä alkukohtaaminen Hanyun ja Fernandezin kanssa, 71,19 pistettä kerännyt Dornbush sanoi tyynesti.

 

Miesten kaartin ehkä odotetuin luistelija, Yhdysvaltojen Johnny Weir jäi lyhytohjelman jälkeen neljänneksi 69,03 pisteellä.

Koristeellisista kilpailuasuista tunnettu luistelija ei jättänyt yleisöä kylmäksi. Kaksi ja puoli vuotta show-jäillä viihtynyt vuoden 2008 MM-mitalisti haparoi hieman, mutta esitteli tottuneesti laadukasta taitoluistelua – ja flirttaili rennosti yleisölle.

 

– Tuntui niin hyvältä, nyt paluu on tehty. Jännitin tätä hirveästi. Olen ylpeä itsestäni, että pystyin palaamaan kilpajäille, Weir hehkutti.

 

Lyhytohjelmakilpailussa parhaaksi suomalaismieheksi ylsi Valtter Virtanen onnistuneella lyhytohjelmallaan. Pisteitä mies keräsi 56,81, mikä riitti kahdeksanteen sijaan.

 

– Tämä pistää vanhan miehen hymyilemään. Kivaa että laadukkaalla suorituksella sai hyviä pisteitä. En ottanut riskejä, vaan nautin esiintymisestä, 25-vuotias Virtanen myhäili.

 

Suomen Matthias Versluis oli yhdestoista 52,71 pisteellä, Julian Lagus kolmastoista 43,79 pisteellä ja Viktor Zubik neljästoista 41,53 pisteellä.

 

Miesten vapaaohjelmakilpailu luistellaan Barona Areenalla lauantaina kello 17.30 alkaen.

 

Tulokset:

 

http://www.figureskatingresults.fi/results/1213/FT2012/CAT001RS.HTM


Toimistomme on suljettu 30.5. 30.5.2024
Suomen Taitoluistelusäätiön tukipäätökset 2024 29.5.2024