Uutiset

ISU Development -projekti Vierumäellä 15.-19.8.2012

ISU Development -projekti Vierumäellä 15.-19.8.2013

ISU:n Nordic Development -projekti jatkuu Vierumäellä 15.-19.8.2012. Kyseessä on vuonna 2010 käynnistetty kansainvälinen valmentajakoulutusohjelma, jota Suomen Taitoluisteluliitto isännöi yhdessä Vierumäen kanssa.  Kansainvälinen Luisteluliitto (ISU) tukee projektia, joka kestää yhteensä neljä vuotta. Leirin ohjelma on monipuolinen kokonaisuus workshoppeja, jää ja off ice -harjoitteita, luentoja, valmennuskonsultaatiota ym. Leirin fokus elokuun leirillä on kilpailuun valmistautuminen ja ohjelman suorittaminen. Leirin aikana tehdään mm. kilpailusimulaatio. Kilpailun jälkeen niin valmentajat kuin luistelijat saavat henkilökohtaista palautetta asiantuntijoilta.

Koulutuksessa on mukana yhteensä 31 valmentajaa Ruotsista, Suomesta, Tanskasta ja Norjasta. Suomalaisista valmentajista mukana ovat Satu Niittynen, Virpi Horttana, Susanna Haarala, Sirkka Kaipio, Tarja Sipilä, Paulina Carlsson ja Jacek Zylski. Suomalaisten lisäksi mukana on 3 kansainvälistä vierailijavalmentajaa.

Luistelijoita on mukana 33, joista 8 on suomalaisia. Myös pohjoismaalaisia tuomareita, teknisiä spesialisteja sekä kontrollereita on mukana Vierumäellä.

Leirin kouluttajina toimii lisäksi nimekäs ja laaja kansainvälinen asiantuntijajoukko:

Barry Bartlett, Valerie Bartlett, Lilli Helpi, Sissy Krick, Leena Laaksonen, Alexander Lakernik, Stéphane Lambiel, Terhi Lehtoviita, Mats Mejdevi, Raino Niemi, Riina Valto ja Alexander Vedenin.

Kuten tarkkasilmäiset jo huomasivatkin, mukana on kaksinkertainen maailmanmestari ja olympiamitalisti Sveitsin Stéphane Lambiel. Monien taitoluistelufanien sydämet sulattanut mestari opettaa nuorille taitoluistelijoille mm. askeltekniikkaa ja piruetteja. Leirille saapuu myös MM-pronssimitalisti Laura Lepistö joka kertoo, yhdessä Lambielin kanssa, nuorille lupauksille omasta urastaan.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on mittava koulutusohjelma, joka kokonaisuudessaan pyrkii edesauttamaan noviisi-ikäisten taitoluistelijoiden huipulle pääsyä.

Projektin vastuuvetäjinä toimii Suomen Taitoluisteluliiton nuorten Olympiavalmentaja Berit Kaijomaa sekä tanskalainen Maria McLean.


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024