Uutiset

ISU Development Vierumäellä 14.-20.5.2012
ISU:n Nordic Development -projekti jatkuu Vierumäellä 14.-20.5.2012 Kyseessä on vuonna 2010 käynnistetty kansainvälinen valmentajakoulutusohjelma, jota Suomen Taitoluisteluliitto isännöi yhdessä Vierumäen kanssa.  Kansainvälinen Luisteluliitto (ISU) tukee projektia, joka kestää yhteensä neljä vuotta. Tällä kertaa leirille osallistuu noin 80 valmentajaa, luistelijaa, tuomaria tai kouluttajaa. Toukokuun leirin ohjaimissa on nimekäs joukko alansa ammattilaisia Suomesta ja ulkomailta. Leirin ohjelma on monipuolinen kokonaisuus workshoppeja, jää ja off ice -harjoitteita, luentoja, valmennuskonsultaatiota ym. Leirin fokus on psyykkisessä valmennuksessa, ravinnon ja levon merkityksessä sekä laaja-alaisesti muissa osa-alueissa, jotka edesauttavat noviisi-ikäisten luistelijoiden huipulle pääsyä.

Leirillä on yhteensä 27 valmentajaa Ruotsista, Suomesta, Suomesta, Tanskasta ja Norjasta. Sekä neljä vierailijavalmentajaa Unkarista ja Romaniasta. Suomalaisista valmentajista mukana ovat Satu Niittynen, Virpi Horttana, Susanna Haarala, Sirkka Kaipio, Tarja Sipilä, Minna Järvinen ja Paulina Carlsson. Luistelijoita on mukana 33, joista 9 on suomalaisia. Myös pohjoismaalaisia tuomareita, teknisiä spesialisteja sekä kontrollereita on mukana Vierumäellä. Suomalaista on mukana Saija Lankinen, Saara Muikku sekä Merja Huttunen.

Osa leirin asiantuntijoista ja kouluttajista on ollut mukana Developmentissa aiemmillakin kerroilla. Mm. takavuosien kanadalainen maailmanmestari Brian Orser oli mukana viime vuonna ja on jälleen. Ennen kurssin alkua hän vetää Vierumäellä osalle taitoluistelun maajoukkueesta nk. sparrauspäivän.

Kouluttajat:

Karen Archer
Barry Bartlett
Valerie Bartlett
Lilli Helpi
Leena Valta
Leena Laaksonen
Terhi Lehtoviita
Mats Mejdevi
Raino Niemi
Brian Orser
Igor Tchiniaev
Riina Valto
Alexander Vedenin
Jacek Zylski

Projektin vastuuvetäjinä toimivat Berit Kaijomaa ja Maria McLean.


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024