Uutiset

Muodostelman MM: Rockettes neljäs, Marigold kuudes

Suomalaiset jäivät ilman MM-mitaleita muodostelmaluistelussa

 

Suomalaiset jäivät ilman MM-mitaleita Göteborgissa päättyneissä muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa. Viime vuoden kotikisojen jättipotti, MM-kulta ja -hopea, jäi saavuttamatta kun Rockettes (Team Finland 2) oli neljäs ja Marigold IceUnity (Team Finland 1) vasta kuudes. Kotiyleisön riemuksi MM-kultaa vei Ruotsin Team Surprise pistein 194,87. Joukkue on viisinkertainen maailmanmestari, mutta edellisestä mestaruudesta ehti vierähtää jo viisi vuotta. MM-hopeaa voitti Kanadan Nexxice 193,64 ja pronssia viimevuotiseen tapaan Yhdysvaltojen Haydenettes 192,78.

 

Suomi on jäänyt lajin MM-historian aikana ilman mitalia vain kerran aiemmin, vuonna 2007. Vuodesta 2000 järjestetyissä lajin MM-kilpailuissa on Suomeen voitettu aina yksi tai kaksi MM-mitalia. Aivan tyhjin käsin ei suomalaisten tarvinnut kotiin nytkään matkata, sillä Rockettes oli tasaisen vapaaohjelmakilpailun ykkönen. Joukkue palkittiin siitä niin kutsutulla pikkumitalilla. Lyhytohjelman pistemenetysten vuoksi edes vapaaohjelmakilpailun voitto ei nostanut joukkuetta mitalikantaan. Joukkue oli yllättäen lyhytohjelmassa vasta kuudes. Pronssimitali jäi ainoastaan 0,03 pisteen päähän. Rockettes keräsi kilpailusta yhteensä 192,75 pistettä.

 

Valmentaja Kaisa Nieminen oli pettynyt joukkueensa sijoitukseen, mutta hyvin tyytyväinen itse suorituksiin. Nieminen koki, että arvostelu ei ollut joukkueen kohdalla oikeutettua.

 

–          Jäi todella huono maku kilpailusta ja sen arvioinnista. Luistelimme todella hyvin molemmat ohjelmat, niillä olisi pitänyt voittaa, ei sijoittua neljänneksi, Nieminen sanoi.

Team Finland 1 eli Marigold IceUnity oli lyhytohjelman viides ja vapaaohjelman kuudes yhteispistein 180,96. Vaikka joukkue luistelikin varsin vahvan ja hyvän vapaaohjelman, sattui sille iso virhe läpimenossa, jossa kaksi luistelijaa kaatui. Myös muista elementeistä rankaistiin joukkuetta ankarasti.

 

Joukkueen valmentaja Anu Oksanen kritisoi jo lyhytohjelman jälkeen teknisen paneelin linjaa ja oli samaa mieltä vapaaohjelman jälkeen, aivan kuten Nieminenkin.

.

–          Läpimenon arvostelun ymmärrän, mutta se oli vain yksi elementti.  Jäimme SM-kilpailun vapaaohjelmasta yli 20 pistettä ja sitä on vaikea ymmärtää, Oksanen harmitteli.

Marigold IceUnity voitti Suomelle lajin ensimmäisen MM-kullan tasan kymmenen vuotta sitten.

 

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/syswc2012/CAT001RS.HTM


Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024