Uutiset

Muodostelman MM-lyhytohjelma: Marigold 5./Rockettes 6.

Suomalaisjoukkueet harmittelivat pistemenetyksiään MM-jäällä

 

Göteborgissa käynnistyneissä muodostelmaluistelun maailmanmestaruuskilpailujen lyhytohjelmassa koettiin suomalaisittain hienoisia yllätyksiä. Team Finland 1 eli Marigold IceUnity sijoittui parhaana suomalaisjoukkueena viidenneksi pistein 61,66 ja Team Finland 2 eli Rockettes heti perään kuudenneksi pistein 61,02. Tasaisen kilpailun johdossa on Venäjän joukkue Team Paradise pistein 65,07 ennen Ruotsin Team Surprisea 64,63 ja Kanadan Nexxice-joukkuetta, jolla pisteitä on kasassa 63,76.

 

Molemmat suomalaisvalmentajat, Anu Oksanen ja Kaisa Nieminen, olivat kysymysmerkkeinä nähtyään joukkueittensa pisteet. Sekä hallitseva maailmanmestari Rockettes että MM-hopeaa puolustava Marigold IceUnity luistelivat hyvät ohjelmat ilman näkyviä virheitä. Silti tekninen paneeli oli suomalaisten kohdalla tiukkoina elementtien pisteytyksissä.

 

–          Laidalta katsottuna ohjelma näytti oikein hyvältä ja rauhalliselta. En osaa sanoa, miksi elementtien vaikeustasot jäivät alhaisiksi. Vain liukusarjasta saimme sen tason, jota haimme, Oksanen harmitteli Marigold IceUnityn pistepottia.

Oksanen pohti, josko viime vuosina MM-jäitä hallinneita suomalaisia arvioitaisi tänä vuonna tarkemmalla silmällä kuin muita joukkueita.

 

–          Ei auta huomenna vapaaohjelmassa kuin tehdä oma vahva ja rento suoritus.

Rockettesin valmentaja Kaisa Nieminen oli niin ikään hyvin yllättynyt nähtyään joukkueensa alhaiset pisteet.

 

–          Rockettes luisteli tänään todella upeasti. Teimme hyvää ja varmaa työtä. Vaikka emme ole kaukana kärjestä, pistemenetykset harmittavat todella paljon.

Kuten Marigoldilla, myös Rockettesin kohdalla oli teknisellä paneelilla huomautettavaa lähes jokaisesta kuudesta elementistä.

 

–          Näyttää siltä, että valta-asemaamme halutaan horjuttaa. Huomenna on silti uusi päivä. Emme ole luovuttamassa. Päinvastoin. Kilpailusta on kaksi kolmasosaa vielä edessä. Ehkä joku muu joukkue saa huomenna kokea vastaavan yllätyksen kuin me tänään, Nieminen pohti.

Siinä missä suomalaiset harmittelivat alhaisia pisteitään, yllätti Team Paradise luistelullaan ja ykkössijallaan. Viime vuoden MM-kilpailussa seitsemänneksi sijoittunut joukkue on kehittynyt vuoden aikana melkoisesti. Venäläisten esiinmarssia onkin osattu odottaa jo muutaman vuoden ajan.

 

Tulokset lyhytohjelman jälkeen:
http://www.isuresults.com/results/syswc2012/CAT001RS.HTM


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024