Uutiset

Taitoluistelun MM: Turkkila 18. ja Mikonsaari 24.

Turkkila MM-kisojen 18. Mikonsaari 24.

 

Suomen Juulia Turkkila sijoittui 18:nneksi naisten taitoluistelun MM-kilpailuissa Nizzassa.  Turkkila luisteli kauden ennätyspisteet 135,56 ja paransi viime vuoden sijoitustaan kahdella pykälällä. Suomen toinen edustaja Alisa Mikonsaari oli kilpailun 24:s pistein 110,40. Maailmanmestaruuteen luisteli Italian Carolina Kosnter. Mestaruus oli italialaisen ensimmäinen.  MM-hopeaa sai Venäjän Alena Leonova pistein 184,28 ja pronssia Japanin Akiko Suzuki 180,68. Molemmille MM-mitali oli uran ensimmäinen.

Turkkila osoitti jälleen olevansa arvokisaluistelija, mitä tulee niissä onnistuneisiin suorituksiin. Tarja Sipilän valmennettava pystyi jälleen omalle tasolleen kilpailun alusta loppuun, aivan kuten aiemmissakin suorituksissaan EM-ja MM-tasolla. Näyttävä Turkkila luisteli kauniin ja kypsän koreografian, joka onnistui mukavasti myös teknisesti. 17-vuotiaan luistelijan ohjelma sisälsi kaksi erilaista kolmoishyppyä, salchowin ja tulpin, jotka onnistuivat napakasti toisen salchowin alastuloa lukuun ottamatta. Lyhytohjelman vaikeaa kolmois-kolmois -yhdistelmää ei lauantain vapaaohjelma sisältänyt, sillä luistelija halusi käyttää sääntöjen sallimat kaksi kolmoistulppia vapaaohjelmassa erikseen. Vaikeimpia kolmoishyppyjä Turkkila ei vielä ohjelmassaan yrittänyt.
Helsinkiläisluistelija oli itse tyytyväinen tekemisiinsä MM-kilpailussa.

–          Olen tosi tyytyväinen suorituksiini. Tätä varten on harjoiteltu. Nämä ovat juuri sellaisia paikkoja joissa koen pystyväni parhaimpaani, Turkkila iloitsi.

–          Onnistumiset arvokisoissa johtuu varmasti siitä, että nautin esiintymisestä ja haluan näyttää näissä kilpailuissa mitä osaan.

MM-kilpailujen ensikertalainen, Alisa Mikonsaari, ei pystynyt aivan parhaimpaansa vapaaohjelmassaan. 18-vuotias lappeenrantalainen selvisi urakastaan kuitenkin tyylikkäästi, vaikka hypyt eivät napsahdelleetkaan täysin suunnitellusti kohdilleen. Siinä missä hyppyosioihin sattui harmittavia helpotuksia, piruetit ja notkeutta vaativat liu`t olivat Mikonsaaren ohjelman kohokohtia. 

–          Harmittaa, sillä harjoitukset täällä ovat sujuneet todella hyvin. Kuuden minuutin verryttelyni oli hiukan epävarma ja kun luistelin kilpailun ensimmäisenä, jäi sama olotila itse suoritukseenkin, Mikonsaari kertoi.

Mikonsaari kehui MM-kokemustaan kuitenkin estoitta ja uskoi saaneensa paljon kokemusta tulevaisuuden varalle.

–          MM-kilpailuun pääsy oli minulle kokonaisuutena hieno kokemus. Erityisesti jäi mieleen mm. se, että sain alkuviikosta harjoitella samassa harjoitusryhmässä amerikkalaisten ja Italian Carolina Kostnerin kanssa.

Alisa Mikonsaari voi olla arvokisadebyttiinsä varsin tyytyväinen. Paikka finaalissa ei ole MM-tasolla itsestäänselvyys.

Ensi vuoden MM-kilpailuihin Suomen naisilla on vain yksi paikka naisten kilpailuun.

 

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/wc2012/


Kesäkuun Sähkäri 7.6.2024
Henkilöstömuutoksia Taitoluisteluliitossa 5.6.2024