Uutiset

Taitoluistelun: Turkkila ja Mikonsaari vapaaohjelmakilpailuun

Turkkila ja Mikonsaari onnistuivat MM-jäällä

 

Taitoluistelun nuoret suomalaisedustajat, Juulia Turkkila ja Alisa Mikonsaari, lunastivat lyhytohjelmillaan finaalipaikat Nizzan MM-kisoissa. Turkkila (17) onnistui ohjelmassaan hyvin ja oli lyhytohjelman 17:s uusin ennätyspistein 47,75. MM-kilpailujen ensikertalainen, Mikonsaari (18), luisteli hänkin virheettömän ohjelman ja on kilpailussa sijalla 23 pistein 44,16. 30 luistelijan joukosta 24 pääsi vapaaohjelmakilpailuun. Kilpailua johtaa Venäjän Alena Leonova ennen Japanin Kanako Murakamia ja Italian Carolina Kostneria.

–          Koin tänään luistelussani suorastaan juhlan tuntua. Minulla oli rento ja positiivinen olo ennen suoritustani ja pystyin jopa nauttimaan luistelustani, Turkkila iloitsi ohjelmansa jälkeen.

Helsingin Luistelijoita edustava Turkkila on saanut tällä kaudella ilahduttavia onnistumisia kolmoistulppi-kolmoistulppi -yhdistelmässään. Hän ei erehtynyt siinä myöskään MM-jäällä.  Kaksoisaksel ja kolmoissalchow sujuivat myös, vaikkakin salchowin alastulo ei täysin tyylipudas ollutkaan. Sen sijaan taivutus- ja yhdistelmäpiruetti pyörivät korkeimman eli nelostason arvoisesti. Vuosi sitten MM-debyttinsä tehnyt Turkkila antoi kiitosta myös katsomossa kannustaneille suomalaisjoukoille, jotka antoivat viimeisen silauksen luistelijan loistavalle tunnelmalle.

–          Huomasin Suomen liput katsomossa. Oli kiva luistella niin hyvässä tunnelmassa, Turkkila kehui.

Kiira Korven ilmoitettua loukkaantumisistaan, sai Alisa Mikonsaari vajaa kaksi viikkoa sitten mieluisan käskyn lähteä edustamaan Suomea MM-kilpailuihin. Lappeenrannan Taitoluistelijoita edustava urheilija kiitti ja käytti tilaisuuden hyväkseen varsin mallikelpoisella MM-avauksella. Mikonsaari luisteli hyppyjen osalta kohtuullisen helpon, mutta laadullisesti vahvan ohjelman, joka vei hänet lauantaina luisteltavaan vapaaohjelmaan. Kolmoissalchow, kaksoisaksel sekä ilmava kolmoistulppi-kaksoistulppi -yhdistelmä onnistuivat suunnitellusti. Myös piruetit ja askelsarja palkittiin kolmos- ja nelostasoin. Vapautuneen oloisesta hymystä huolimatta, suomalainen sanoi jännittäneensä ennen ohjelman alkua jonkin verran, mutta kertoi samalla nauttineensa MM-tunnelmasta täysin siemauksin.

–          Oli todella kiva luistella. Tällaista fiilistä en ole koskaan ennen kokenut missään.

–          Päätimme molempien valmentajieni (Maria Shirshova, Alexei Urmanov) kanssa, että koska nämä ovat minun ensimmäiset MM-kilpailuni, teemme ohjelman täällä varman päälle. Emme lähteneet siksi yrittämään esimerkiksi kolmois-kolmois -yhdistelmää, Mikonsaari sanoi.

Molemmat suomalaiset lähtevät lauantaiseen vapaaohjelmaan ilman suurempia yllätyksiä tai muutoksia ohjelmassaan. Viime vuoden MM-kisoissa sijalle 20 yltänyt Turkkila ei luvannut ottaa sijoitustavoitteita tälläkään kertaa.

–          Lyhytohjelmassa oli kiva huomata, että petrausta viime vuoden suoritukseen oli tullut. Vapaaohjelmassakin haluan saavuttaa oman tasoni, se riittää minulle, Turkkila sanoi.

Lyhytohjelman tulokset:
http://www.isuresults.com/results/wc2012/CAT006RS.HTM


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024