Uutiset

Taitoluistelun MM: Nurmenkari jäi täpärästi jatkopaikasta

Nurmenkari jäi niukasti MM-jatkopaikasta

 

Ari-Pekka Nurmenkari oli harmittavasti ensimmäinen, joka ei selviytynyt taitoluistelun MM-kilpailun alkukilpailusta jatkoon. Nurmenkari sijoittui 13:nneksi kun 12 parasta selvisi itse kilpailuun. Suomalainen keräsi vapaaohjelmastaan 100,16 pistettä.

Nurmenkari taisteli vapaaohjelmansa läpi.  Hän joutui kuitenkin tinkimään vaikeimpien hyppyjen alastuloissa ja esimerkiksi kolmoisflip ja kolmoislutz tulivat hyvin syvään kyykkyyn alas verottaen laatupisteitä.

 

Mies itse ei ollut ohjelman jälkeen pettynyt suoritukseensa vaan iloitsi siitä, että pystyi venymään ja kuntoutumaan näinkin kelvolliselle tasolle EM-kilpailuissa sattuneen tapaturman jälkeen. Tammikuun lopulla käydyissä EM-kilpailuissa hän loukkasi jalkansa juuri alkukilpailussa ja joutui keskeyttämään ohjelman ja koko kilpailun joutuen samalla viikkojen sairauslomalle.

 

–          En ollut ihan 100 prosenttisessa kunnossa, mutta sain silti yli 100 pistettä, joten olen siihen ihan tyytyväinen. Jos olisin ollut hyvässä kunnossa, niin jatkopaikka ei olisi ollut ongelma. 

 

–          En lähtenyt tänään hakemaan kuuta taivaalta, vaan lähdin tekemään tarkoituksella simppelimpää ohjelmaa. Tällä kertaa sain kuitenkin luisteltua ohjelman loppuun. Lääkärini ei olisi ikinä uskonut, että pystyn kilpaileman täällä loukkaantumiseni jälkeen, Nurmenkari sanoi.

 

Miesten alkukilpailun tulokset:

http://www.isuresults.com/results/wc2012/CAT001RS.HTM

 


Maajoukkue kaudelle 2024–2025 nimetty 16.4.2024
Vuoden 2024 OKM:n seuratuet myönnetty 12.4.2024