Uutiset

Taitoluistelu MM-kilpailut Nizzassa 26.3.-1.4.2012

Taitoluistelun MM-kilpailut Nizzassa 26.3.-1.4.2012

Ensi viikolla Nizzassa käytäviin taitoluistelun MM-kilpailuihin matkaa joukkue, jossa on sopiva yhdistelmä kokemusta ja nuoruuden intoa. Kokemusta joukkueessa edustaa 28-vuotias Ari-Pekka Nurmenkari, jolle kyseessä ovat jo 16:nnet aikuisten arvokilpailut ja kahdeksannet MM-kilpailut. Joukkueen toiseksi kokenein arvokisaluistelija on tällä kertaa vasta 17-vuotias Juulia Turkkila, joka haki EM-ja MM-kokemusta jo viime kaudella. Sen sijaan joukkuetoveri Alisa Mikonsaarelle (18) kyseessä on uran ensimmäinen arvokilpailuedustus, joka aukeni hänelle Kiira Korven peruessa osallistumisensa kilpailuun jalkaongelmien vuoksi.  Jäätanssijat Henna Lindholm (22) ja Ossi Kanervo (24) osallistuvat niin ikään ensimmäisiin MM-kilpailuihin, vaikka EM-kokemusta onkin jo kahdelta kaudelta.

Iloisesti edustustehtävästään yllättynyt Mikonsaari ei osallistunut joukkueen yhteiseen tiedotustilaisuuteen perjantaina, Pietariin suuntautuneen harjoitusmatkansa takia. Lappeenrantalainen harjoittelee osan aikaa Venäjällä, jonne hän lähtikin viimeistelemään kisakuntoaan suoritettuaan alkuviikosta ylioppilaskirjoituksia Lappeenrannassa.

–          Minulla ei ole mitään tiettyä sijoitustavoitetta, vaan pyrin luistelemaan mahdollisimman puhtaasti.

–          Olen hyvin innoissani tästä mahdollisuudesta. Tämä kaikki on minulle ihan uutta, joten en osaa oikein vielä jännittää, Mikonsaari sanoi.

Juulia Turkkila sijoittui vuosi sitten Moskovan MM-kilpailuissa 20:nneksi, mutta ei lähde Nizzaan sijoitustavoite mielessään. Mikonsaaren tavoin, hänelle on tärkeämpää onnistua tekemisessään omalla taitotasollaan, ennätyspisteiden toivossa. Ohjelmien sisältö on pääsääntöisesti sama kuin tammikuun lopulla EM-kilpailuissa. Viime vuodelta MM-kokemusta keränneellä Turkkilalla oli neuvo myös ensikertaa MM-kilpailuun osallistuvalle Mikonsaarelle.

–          Kannattaa miettiä vaan omaa suoritusta ja jättää ulkopuoliset häiriötekijät ulkopuolelle. Kilpailuun valmistautuminen on samanlaista kuin aina, konkari-Turkkila sanoi hymyillen.

Kiira Korven (MM-9.) ja Juulia Turkkilan (MM-20.) yhteistulos viime vuoden kilpailussa, takasi Suomelle suorat maapaikat itse lyhytohjelmakilpailuun.  Suomalaisnaiset aloittavat urakkansa siten vasta torstaina.

Ari-Pekka Nurmenkarin valmistautuminen on sujunut hyvin, vaikka alla on useamman viikon sairasloma nivelsiteiden repeytymisen vuoksi. Tammikuussa EM-kisoissa kesken alkukilpailun jalkansa loukannut mies, pääsi takaisin harjoitusjäille ennakoitua aikaisemmin. Luotto omaan kuntoon on nyt ennallaan, eikä mies lähde varomaan jalkaansa.  Suomella ei ole suoraa paikkaa perjantaina käytävään miesten lyhytohjelmakilpailuun, vaan Nurmenkarin on haettava paikkaa alkukilpailun kautta.  Molempiin ohjelmiin on suunniteltu kolmois-kolmois -yhdistelmä sekä kolmoisaksel.

–          Tavoitteeni on tällä kertaa luistella kilpailu alusta loppuun, EM-kilpailuissa kun homma jäi pahasti kesken, Numenkari kertoi tavoitteistaan.

 

Nurmenkarin paras MM-sijoitus on 24:s vuodelta 2010.

Suomalainen jäätanssi on jälleen edustettuna MM-kilpailuissa, kun Jessica Huot ja Juha Valkama edustivat maatamme edellisen kerran kahdeksan vuotta sitten. Lindholm-Kanervo lähtevät päättäväisinä kilpailuun mukaan. Myös he joutuvat hakemaan paikkaa alkukilpailun kautta. Varsinaista sijoitustavoitetta ei parilla ole.

–          Odotamme kilpailusta omalta kohdaltamme huippuonnistumisia ja ehjää kisaa, Kanervo sanoi.

–          Ohjelmamme siirtymisiä ja askelsarjaa on hiukan vaikeutettu kilpailua varten, Lindholm täydensi.


Lisätiedot: http://www.isuresults.com/events/fsevent00011327.htm

Aikataulu suomalaisten osalta:

Ma 26.3.
18.15 Jäätanssin alkukilpailu

Ti 27.3.
18.00 Miesten alkukilpailu

Ke 28.3.
19.40 Jäätanssin lyhyttanssi

To 29.3.
13.30 Naisten lyhytohjelma
20.00 Jäätanssin vapaatanssi

Pe 30.3.
13.30 Miesten lyhytohjelma

La 31.3.
13.55 Miesten vapaaohjelma
19.30 Naisten vapaaohjelma


Taitoluistelukirje ilmestynyt 17.5.2024
Taitoluistelun Tuki ry:n tuet kaudelle 2024–2025 15.5.2024